Zie mij – Nicholas Sparks

Titel: Zie mij
Auteur: Nicholas Sparks
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7932 9

Een spannend boek hoort misleidend te zijn, toch? Het boek “Zie mij” is wat dat betreft een topper. Alleen de afbeelding op de voorpagina (een zoenend stel, tegen een strand als achtergrond) en de titel “Zie mij” zijn misleidend. Bij mij riepen ze het gevoel op dat ik een foute keuze gemaakt had. Een thriller? Mooi niet! Dit ademde in alles een sfeer van een (uit de kluiten gewassen) doktersromannetje.  Gelukkig bleek dat niet het geval.

In “Zie mij” maken we kennis met Maira Sanches, een advocate die haar leven redelijk op de rit lijkt te hebben in haar huidige baan. Vroeger werkte ze voor het OM, maar nadat een zaak niet afliep zoals betrokkenen hoopten, ontving ze dreigementen. Nu werkt ze op een advocatenkantoor, elders in het land en is het rustig.

Ook leren we Collin kennen. Collin is was een probleemkind, toen probleemjongere, daarna probleem-volwassene. Vooral in vechtpartijen kon hij goed stoom afblazen. Hij kreeg echter een tweede kans, die voor een ommekeer zorgde.

De ex-crimineel en de oud-aanklager leren elkaar kennen. Het klikt tussen de twee. Ze worden verliefd. Maar dan begint Maria weer dreigende briefjes te ontvangen….

“Zie mij” is vele malen spannender dan je op basis van het omslag zou denken. Of de titel, die voor mij een raadsel is. Waarom “Zie mij”? Een titel die suggereert dat iemand naar erkenning smacht, terwijl eerder sprake is van wraakgevoelens. Goed, de dader wil dat Maria “zal weten hoe het voelt”, maar is dat hetzelfde idee? Voor mij in ieder geval niet.

Maar goed, dit zal niet het eerste boek zijn waarbij de titel de lading niet helemaal dekt. En het zal ongetwijfeld ook niet het laatste zijn. Wat belangrijker is, is de vraag of het verhaal boeit. En ja, dat doet het. Vanaf de eerste, onwaarschijnlijke, kennismaking tussen de hoofdpersonen, via de verkennende gesprekken waarin Maria de voorgeschiedenis van Collin leert kennen, tot de uiteindelijke ontknoping verlang je naar meer. Meer kennis. Meer inzicht. Meer spanning.

Nicholas Sparks bedient je op je wenken.

Waardering: 8-/10


Lees “Zie mij” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *