Zeeslag – Peter van Beek

Titel: Slagzee
Auteur: Peter van Beek
Uitgever: Quo Vadis
ISBN: 978 94 924 3508 8

De nieuwe Texelse thriller over politie-rechercheur Lone Telander heet “Slagzee“. Het verhaal gaat over een aantal moorden die op het eiland gepleegd zijn. Er lijkt een link met een moord in Duitsland. Lone werkt samen met een Duitse rechercheur en al snel komt naar voren dat in 1945 een aantal Georgische soldaten op Texel in opstand kwamen tegen hun voormalige wapenbroeders. De Wehrmacht strafte dit verraad toen hardhandig af.

De moordslachtoffers van nu lijken iets met die gebeurtenissen te maken te hebben. Is een Georgiër naar Texel afgereisd om wraak te nemen>?

Terwijl ze hard op zoek is naar de daders, lijkt het liefdesleven van Lone weer een beetje op gang te komen. Haar relatie met (inmiddels ex-) vriendin Mihra is voorbij, nu komt er een man in haar leven.

Net als in de voorgaande delen die ik in deze serie las, vraag ik me af: wat voegt de bisexualiteit van Lone toe? Weinig, merk ik.

Het verhaal gaat toch wel verder, waarbij de meest spannende ontwikkeling er een is die met integriteit te maken heeft. Die integriteit wordt een soort van hersteld in het slothoofdstuk. Dus daar zit helaas geen cliffhanger in. Het slot zelf is eerlijk gezegd een beetje een teleurstelling. Na al het werk dat Van Beek heeft gestopt in het creëeren van een historische context is de uiteindelijk toedracht van het geheel een beetje plat en alledaags. Erg jammer van een op zich licht stukje leesvoer wat prima in de hand ligt en zich leent voor een zonnige dag op een terras bij de strandtent. Wijntje binnen handbereik, helemaal prima…

Waardering: 6/10


Lees “Slagzee” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.