Woensdagkind – Peter Robinson

Titel: Woensdagkind
Auteur: Peter Robinson
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers B.V
ISBN: 978-90-229-9397-2
Taal: Nederlands (vertaald uit het Engels)

Brenda Scupham is niet bepaald de perfecte, liefhebbende moeder. Haar dochter krijgt te eten en gaat naar school, maar veel liefde krijgt het niet thuis. Het kind, Gemma, was niet-gepland en niet gewild. Toen er twee medewerkers van maatschappelijk werk op de stoep stonden, met de mededeling dat ze Gemma mee wilden nemen om vermoedens van misbruik te toetsen, voelde moeder Brenda zich dan ook zo schuldig dat ze haar dochter zonder veel tegenstribbelingen mee liet gaan. De dag erna zou ze immers terugkomen.

Helaas voor Brenda, blijkt dit anders uit te pakken.

Inspecteur Banks voert het onderzoek, ondersteund door Gristhorpe die door deze zaak flashbacks krijgt naar een zaak uit het verleden. Samen speuren ze naar de daders. Wie waren het? Wat wilden ze met het kind? Het spoor voert langs kleine criminelen en satanisten.

Over het verhaal valt nog veel te vertellen, maar we willen het leesplezier natuurlijk niet verpesten door al van te voren teveel weg te geven.

Met Woensdagkind heeft Robinson een nominatie ontvangen voor de Edgar Award, een jaarlijkse onderscheinding door de vereniging van “Mystery Writers of America”. Een terechte nominatie. Vanaf het begin wil je weten wat er aan de hand is. Leeft Gemma nog? Wie heeft het gedaan? En…waarom?

Een nadeel heeft het boek wel. Ik had het meegenomen op vakantie, in de hoop dat ik er een weekje plezier van zou hebben, maar ik had het al binnen anderhalve dag uit!

 


Woensdagkind zelf lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.