Wie niet weg is – M.J. Arlidge

Titel: Wie niet weg is
Auteur: M.J. Arlidge
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8220 6

Eens een wout, altijd een wout. Zeker als die wout Helen Grace heet. Het maakt niet uit dat ze inmiddels in de vrouwenvleugel zit opgesloten voor een drietal moorden waar ze niet schuldig aan is. Wanneer de gevangene in de cel naast haar ‘s nachts wordt vermoord, is ze vastbesloten de moordenaar te pakken te krijgen.

Ondertussen is haar (oud-) partner in de buitenwereld de enige die nog in haar onschuld geloofd. Terecht, want Grace is er ingeluisd door haar neef, die hiermee wraak wil nemen voor de gebeurtenissen in het verleden.

Het is vreemd om Helen Grace als gevangene te volgen. Als politie-agente heeft ze het zwaar in de gevangenis, vooral omdat een groot deel van de gevangenen er door haar toedoen zit. In eerste instantie krijgt ze dan ook weinig medewerking, maar al snel vallen er meer slachtoffers…

“Wie niet weg is” past perfect in de serie die Arlidge over Grace heeft geschreven. We zien dezelfde motivatie en dezelfde thema’s terugkomen. Door de volstrekt andere setting kan Arlidge echter ongebruikelijke elementen in zijn verhaal verwerken, waardoor “Wie niet weg is” als een heel ander soort boek leest.

De schrijfstijl is, als vanouds, boeiend en vlot. Ook de plotwending-dichtheid is weer helemaal goed. En ja, ook de ontknoping klopt.

Waardering: 7,5/10


Lees “Wie niet weg is” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.