Volg me – Joyce Spijker

Titel: Volg me
Auteur: Joyce Spijker
Uitgeverij:Ambos|Anthos
ISBN: 978 90 263 4740 5

“Volg me” is het vierde boek van Joyce Spijker. In dit boek spelen influencers een belangrijke rol. Dit is een heel actueel onderwerp in deze door internet beïnvloedde wereld. Toch had ik voor dit boek nog nooit van het woord “influencer” gehoord. Wat is dit nu eigenlijk?  Een influencer staat continue “aan”, dag en nacht en wil steeds op sociale media berichten plaatsen.
“Emails, appjes, smsjes stromen in rap tempo binnen na twaalf uur te zijn gegijzeld. Ze volgen haar waar ze ook gaat, als een tsunami aan opgewekte aandacht en respons.” (p. 13)

Influencer

Dat je met een beroep als influencer de aandacht trekt is logisch. Voor mij is deze influencer-wereld een grote onbekende en ik denk dat ik daar wel blij om mag zijn. Want je wordt geleefd in deze wereld. Een van de hoofdpersonen Claire is influencer. Zij werkt constant onder tijdsdruk en vliegt de hele wereld over. Onbedoeld is zij voor haar vele volgers een icoon geworden. Wat begon als een sprookje verandert algauw. Door onregelmatige werktijden schiet het eten er regelmatig bij in en heeft ze voortdurend slaapgebrek. Ze wordt geleefd door haar werk en vriendschappen zijn niet meer te onderhouden. Ja, wat van de wereld zien voor je werk lijkt leuker dan het is! Vaak ziet Claire alleen de locatie en het hotel, voordat ze weer verder reist naar de volgende job.

Jaloezie

Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is in deze glitter en glamour wereld moge duidelijk zijn. Er zullen genoeg mensen jaloers zijn op Claire. Zij komt daar op een hele vervelende manier achter in “Volg me”.  Het is echt een verhaal van deze tijd, waarin sociale media niet meer weg te denken is. Door de korte hoofdstukken leest het boek erg snel. Elk hoofdstuk wordt vanuit een ander perspectief geschreven en dat geeft afwisseling.

Verborgen boodschap

“Volg me” heeft verschillende verborgen boodschappen. Als je niet oppast wordt je een slaaf van je eigen telefoon. Zijn de vele vrienden op bijvoorbeeld facebook en instagram wel vrienden?  Pas op, blijf op je hoede bij het gebruiken van sociale media.  Niet alles is wat het lijkt!

Waardering 7,5 /10


Lees “Volg me” zelf!

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.