De Vijand – Tom Wood

Titel: De vijand
Auteur: Tom Wood
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8021 9

In “De Vijand” gaan we verder waar “De Jager” ophield. Hoe zat het ook alweer? Victor is een huurmoordenaar en een van de besten in zijn vak. Alleen is hij gevangen geraakt in een web van intriges waardoor hij nu ineens voor de CIA werkt, in plaats van als freelancer.

In “De vijand” krijgt hij nogal rare missies opgedragen. Het ene moment moet hij een wapenhandelaar het leven redden, vervolgens moet hij een hele reeks andere omleggen. Dat er een vuil spelletje wordt gespeeld blijkt al snel (maar goed, wie zou iets anders verwachten van een boek zoals dit?). En ergens zitten er ook wel goede kanten aan dat vuile spelletje. Alleen heeft Victor zo zijn eigen agenda. En “overleven” staat daarin met grote uitroeptekens en rood omcirkeld op elke pagina.

Her en der worden messen in ruggen gestoken, plannetjes gesmeed en intenties verborgen. Ergens verwacht ik ook dat een personage uit het begin aan het eind een reddende engel blijkt. Of dit ook zo is, dat vertel ik natuurlijk niet. Ik wil je het leesplezier tenslotte niet ontnemen.

Net als in het vorige boek van Tom Wood komt ook hier met enige regelmaat een stukje uitdieping van de hoofdpersoon naar voren, waardoor Victor -ondanks het spoor van lijken wat hij achterlaat- best sympathiek wordt. En net als het eerdere deel, is ook “De Vijand” prima te pruimen. Of eigenlijk: hartstikke leuk!

Het wachten is op deel drie. En op de verfilming…

Waardering: 8-/10


Lees “De Vijand” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.