Vermoorde liefde – J.D. Robb (Nora Roberts)

Titel: Vermoorde liefde
Auteur: J.D. Robb ( Nora Roberts)
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7299 3

Leuk getimed, dit boek. Het komt uit in de zomer, maar speelt rond de Kerst. Diverse mensen krijgen een bezoekje van de Kerstman. Ze laten hem binnen. En kunnen het niet navertellen.

Eve Dallas, inmiddels een bekende van ons, heeft al snel door dat de moordenaar te werk gaat volgens een kinderwijsje én dat de slachtoffers maar één ding gemeen hebben: ze zijn klant van een datingbureau.

Dallas, nog niet helemaal hersteld van haar verwondingen van het vorige boek, is te vroeg aan het werk gegaan en gaat er bijna aan onderdoor. Gelukkig wordt ze nog altijd bijgestaan door Peabody en de anderen. En achter de schermen staat echtgenoot Roarke klaar.

Dit is na “Plechtig Vermoord”  en “Vermoord uit wraak” het derde “Vermoord”-boek van J.D Robb (aka Nora Roberts) dat ik lees. En schreef ik vorige keer nog dat ik het wel heel erg Bouquet vond, dit deel is het nog erger. Of misschien ligt het aan mij.

Aan het moordverhaal ligt het niet. Zelfs niet aan de emoties van de bijfiguren, of de worsteling van Eve met haar verleden. Maar die relatie met haar man. De rijkste man ter wereld, die zonder enige moeite een superbelangrijke zakentour naar een andere planeet afblaast om haar even te komen troosten. Het perfecte uiterlijk en de perfecte sex. En dan ook nog zorgzaam; hij weet beter dan zij wat ze nodig heeft en dwingt haar ertoe, iets dat ze hem elke keer weer vergeeft. Mag ik een teiltje?

Dat Dallas hem leuk vind snap ik wel. Wat hij in haar ziet eigenlijk iets minder. En dat de vrouwelijke lezers hier helemaal bij zwijmelen kan ik me ook voorstellen, maar zou een heel klein beetje realisme ook onderdeel van de relatie mogen uitmaken?

Voor mij als fan van goede moordverhalen doet dit danig af van het leesplezier. Maar voor de “50 shades of Grey” fan is dit een leuk extraatje.

Ik sla de volgende in ieder geval even over.

Waardering: 6,5/10


Lees “Vermoorde liefde” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *