Verloren – Blake Crouch

Titel: Verloren
Auteur: Blake Crouch
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 452 0781 0

Als je deze zomer slechts één boek leest, zorg dan dat je “Verloren” van Blake Crouch te pakken krijgt, want dit is echt een ongelofelijk sensationeel boek. Vanaf pagina één grijpt Crouch je aandacht. Hij brengt je in verwarring, hij bezorgd je zo een wee gevoel in de

buik, zo een sensatie van het niet-weten-maar-wel-willen weten. Het gegeven lijkt zo simpel: Ethan Burke, agent bij de Secret Service, wordt naar een dorpje gezonden om twee vermiste collega’s te vinden. Dan wordt hij aangereden. Een complot? Maffia? Lijkt voor de hand te liggen, maar toch…er is iets in het dorpje wat niet klopt.

Blake kan het dorpje ook niet meer uit! En al lezende, raak je steeds meer in verwarring, want de gebeurtenissen lijken niet helemaal kloppend in de tijd te geschieden. Het hele boek ademt een rare sfeer. Het eerste dat in me opkwam was  “Lost” (en hoewel dit boek in het Nederlands “Verloren” heet, heeft het niets met de serie te maken. De Engelse titel is “Pines“). Daarna: “Twin Peaks”, een serie die ik nooit heb gezien, maar die “in de overlevering” symbool staat voor een bepaald type mysterie. “X-files“, is ook een serie die in me opkomt. Niet geheel toevallig, aangezien de auteur zelf aangeeft dat het door Twin Peaks is dat hij is gaan schrijven en dat later komende series hem mede hebben geïnspireerd.

Inhoudelijk meer vertellen is onmogelijk omdat je daarmee te veel zou weggeven en dat zou een misdaad zijn tegen je zomerbeleving. Het belangrijkste wat je moet weten? Ruim 320 pagina’s houdt Crouch je aandacht meer dan vast. Oh, en het vervolg komt februari volgend jaar uit. Ik kan niet wachten!

Waardering: 10/10


Lees “Verloren” zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *