Vergeten – David Baldacci

Titel: Vergeten
Auteur: David Baldacci
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0114 0

He, lekker! Er is weer een nieuwe thriller van David Baldacci. “Vergeten” heet dit boek, een titel die in mijn ogen wat zwak vertaald is van “The Forgotten”. “De vergetenen” had de lading van deze thriller een stuk beter gedekt, want “Vergeten” dat gebeurt niet in dit boek. John Puller, special agent bij de US Army Criminal Investigative Division (ACID), is zijn tante ook niet vergeten. Zijn tante, die aan de vader van Puller een brief schreef over allerlei “verdachte dingen” die “‘s nachts plaatsvinden” en mensen die niet lijken wat ze zijn. Puller vertrekt om met zijn tante te praten, om te ontdekken dat ze is vermoord. Tijd om op onderzoek uit te gaan!

En ook Mecho, een boom van een kerel, is niet vergeten wat er is gebeurd.

Net zomin zullen Diego en Mateo vergeten wat er hen allemaal is overkomen.

“Vergeten” is een boek vol actie over familiebanden, hebzucht, corruptie en mensenhandel dat je, als je niet oppast, in één ruk uitleest. Enige minpunt aan het verhaal is dat je ineens geconfronteerd wordt met een plotwending die geheel uit de lucht lijkt te vallen. Een goede plotwending, dat wel, maar hij was een stuk sterker geweest als de dingen die Puller bij de ontknoping toelicht ook voor de lezer zichtbaar waren geweest.

Maar; ondanks de twee genoemde puntjes van kritiek is “Vergeten” een heerlijke besteding van een paar avonden. Spannender, en vol van actie, boeiender dan welke film er ook op tv of bioscoop te zien is. David Baldacci, de naam belooft puur leesgenot. En die belofte… die komt hij na.

Waardering: 7,5/10


Lees “Vergeten” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *