Verbeten (Wayward Pines 2) – Blake Crouch

Titel: Verbeten
Auteur: Blake Crouch
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 452 0593 9

Herinner je je het boek “Verloren” nog? Dat zou wel moeten! In dat boek komt  Secret Service agent Ethan Burke op zoek naar een verdwenen agent in Wayward Pines terecht? Een dorpje wat de dingen niet helemaal zijn wat ze lijken.

Ik omschreef dit boek op social media als “ongelofelijk sensationeel” en kom niet wachten tot deel twee zou uitkomen. Maar zulke hooggespannen verwachtingen maken me tegenwoordig ook nerveus. Want meestal blijkt deel twee in de serie minder dan het eerste. Niet bij Crouch!
Want het tweede deel van de Wayward Pines serie, “Verbeten”, is zo mogelijk nog spannender dan het eerste deel. Minder mysterieus, maar daardoor niet minder grijpend.
Ethan Burke is inmiddels de sheriff van het dorp en woont samen met zijn vrouw Theresa en zoon Ben. Hij past zich zo goed mogelijk aan, maar het blijft wringen. Want waarom mogen ouders niet weten wat hun kinderen op school leren? Zijn aandacht wordt echter getrokken door de moord op een jonge vrouw, die de dochter van David Pilcher blijkt te zijn.

Burke krijgt de opdracht de dader te vinden. Hij neemt de opdracht aan, maar doet het net even anders dan de bedoeling was. En doordat hij niet “binnen de lijntjes kleurt” verandert hij de toekomst van Wayward Pines.

Verbeten” is, zoals gezegd, nóg spannender dan het eerste deel. Wees gewaarschuwd: als je aan dit boek begint, zeg dan je afspraken voor de rest van de dag maar af. Ik begon ‘s ochtends om half acht te lezen en ben tot ‘s avonds doorgegaan. Met slechts af en toe een onderbreking voor een natje en droogje. Maar verder lees je dit boek in één ruk uit.

Waardering: 10/10


Lees “Verbeten” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *