Use of Force (Scot Harvath) – Brad Thor

Titel: Use of Force
Auteur: Brad Thor
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN: 978 90 452 1575 4

Na vier Scot Harvath thrillers heb je ongeveer wel een idee wat je van Brad Thor en mag verwachten: actie. In “Use of Force” heeft Brad Thor zijn experimenten met “ongebruikelijke tegenstanders” (zoals China of de Federal Reserve Bank) voor wat het is en keert hij terug naar de aloude bekende tegenstander. De spanning is echter hetzelfde.

“Use of Force” gaat over een stel moslimfundamentalisten, die uit naam van IS en Allah een serie aanslagen in Europa willen plegen. De terroristen zijn daarin ook uitermate effectief.
Harvath en de zijnen worden min of meer per toeval op hun spoor gebracht. Ze joegen al op een cel die een aanslag pleegt op het Burning Man Festival in de VS, maar komen via via op het spoor van een bommenmaker die bij de oversteek vanuit Syrië verdrinkt. Maar met diens verdrinking is IS nog lang niet uitgespeeld.

Scot Harvath krijgt de opdracht de bad guys te pakken, koste wat het kost, volledige carte blanche. Maar of dat genoeg is…? De terroristen lijken hem toch steeds te snel af te zijn…

“Use of Force” is precies wat ik van Thor verwacht. Geen diepgaande inzichten of slimme zinswendingen. Wel heerlijke actie en spanning, met her en der een verrassende ontwikkeling. Een heerlijk boek om ‘s avonds nog een half uurtje in bed te lezen, of voor enkele uurtjes in de sauna. Of gewoon, op de bank.

Waardering: 7,5/10


Lees “Use of Force” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.