Ik tel tot tien – Linda Green

Titel: Ik tel tot tien
Auteur: Linda Green
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7992 3

Een moeder gaat met haar kind naar het park. Ze spelen verstoppertje. En dan is het vierjarige meisje ineens verdwenen. Moeder Lisa heeft niets gehoord of gezien. Waar is haar Ella?

Ik heb het boek zelf bewust aangevraagd, maar toen ik het las was me -vooral in het begin- onduidelijk waarom. Er zijn al zoveel boeken over een moeder die haar kind kwijt is. Wat wil Linda Green daar nog aan toevoegen?

Politie erbij, ongeloof in de omgeving, massale zoekacties op facebook, persconferentie. Vader en moeder die zichzelf verwijten maken. Gaap. Dat kennen we wel. Hoe wil je daar iets origineels aan toevoegen?

Origineel

Dat is Green gelukt. Het begint al bij het motief waarmee de dader het kind in het begin heeft meegenomen. Maar die verrassing zet zich voort naarmate de ontvoering langer loopt. We beginnen de dader te snappen en zelfs een beetje met aan te voelen.

Dat laatste vergroot de spanning, want op een gegeven moment voel je aan welke richting het op gaat. En dat is niet de richting die je wilt inslaan.

Totdat daar de ontknoping is. Eentje die ik écht volstrekt niet zag aankomen. Eerlijk: als Green bij me langs was gekomen om haar plot te bespreken, zou ik het einde hebben afgeraden. Onterecht, want het komt ongelofelijk sterk uit de verf.

“Ik tel tot tien” gaat over moederliefde, verlies, verliefdheid, overbezorgdheid, verwerking en zoveel meer. Eigenlijk een echt vrouwenboek, maar ik (man) heb er wel degelijk van genoten.

Waardering: 7,5/10


Lees “Ik tel tot tien” zelf!

 

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, ‘s avonds het liefst met de neus in een goed boek!

5 reacties

  1. Klinkt interessant! Er is inderdaad al veel over geschreven, verrassend dat het ook anders kan!

  2. Oh, ik heb zo’n zin in dit boek! Ik heb ‘m gereserveerd in de bibliotheek. Bedankt voor de review.

  3. Klinkt als een bijzonder boek! Mijn lijstje wordt met de dag groter en ik heb nog 4 boeken liggen, het wordt tijd voor vakantie hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *