Spiegeling – Isa Maron

Titel: Spiegeling
Auteur: Isa Maron
Uitgever: Quasis
ISBN: 978 94 920 9911 2

Met iets meer dan 40 pagina’s is “Spiegeling” niet echt een boek te noemen. Het is een verhaal. Niet echt leesvoer, wel een lekkere lees-snack.


In het boek draait het om de monarchie. En vooral om het al dan niet rechtmatig op de troon zitten van Willem-Alexander. Over het gegeven dat hij niet de rechtmatige koning zou zijn schreven Arjan Lubich (IV)  en Rob van Hoorn (Koningskind) al eerder een boek.

Maron kiest een andere invalshoek. In haar verhaal komt een tijdreiziger uit de toekomst om de dingen recht te zetten. Het enige wat hoeft te gebeuren om het recht te laten zegenvieren en de rechtmatige vorst zijn plek terug te geven is een moordaanslag. En met de futuristische wapens die de aanvaller ter beschikking heeft zou dat een eitje moeten zijn.

“Spiegeling” leest lekker vlot weg. Hier en daar zit er een kleine knipoog. Het tijdreis-element is zonder al teveel poeha in het verhaal geïntegreerd met nét voldoende verklaring om erin mee te gaan. Echt heel diep gaat het niet, hoe zou dat ook kunnen wanneer je in zo een dun boekje je verhaal kwijt wil. “Spiegeling” is minimalistisch, maar voldoende. Letterlijk een verhaal dat je gewoon in één snelle haal tot je kunt nemen. Even wat anders.

Waardering: 6/10


Lees “Spiegeling” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *