Sniper 6: Doolhof – Jack Coughlin

Titel: Doolhof
Auteur: Jack Coughlin
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN: 978 90 452 1180 0

Een groepje artsen verleent in Noord-Pakistan noodhulp na een overstroming. Op een gegeven moment gaan ze op bezoek naar een locatie om eventueel een noodhospitaal op te zetten. De artsen komen niet levend van hun verkenningstocht terug.

De zus van één van deze artsen ontving vlak voor de slachtpartij een foto van haar broer die haar doet vermoeden dat er iets aan de hand is dat verder gaat dan de zoveelste terreurdaad. Deze daadkrachtige vrouw, die normaal als scherpschutter vecht tegen Somalische piraten, loopt tegen een muur van ongeloof aan. Ten einde raad pleegt ze een telefoontje en komt ze bij Taskforce Trident uit, waar de inmiddels van voorgaande boeken bekende sniper Kyle Swanson onderdeel van uitmaakt.

Het vervolg laat zich raden: Swanson gaat samen met de dame, Beth Ledford, naar Pakistan. Hij vermoed dat de artsen een bergplaats van atoomwapens hebben ontdekt. De waarheid gaat echter nog een paar stapjes verder. Iets met het kopstuk van een terreurorganisatie, een briljante ingenieur én een Djinn….

Ging Swanson in voorgaande delen vooral solo op pad, dit boek heeft hij Beth Ledford de hele tijd op sleeptouw. Dat leidt tot een interessante dynamiek tussen de veteraan en de nieuweling. Hij baalt van het blok aan zijn been. Zij wordt hyperchagrijnig van dat ongelofelijk irritante male chauvinism van Swanson. Die dynamiek voegt een extra spanning toe, want zoiets kan ofwel heel goed uitpakken, of tot een enorme explosie van frustraties leiden. Welk van de twee laat ik even in het midden, maar het maakt het verhaal er een stuk interessanter op.

Waardering: 7,5/10


Lees “Doolhof” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *