De schitterende doden – Belinda Bauer

Titel: De schitterende doden
Auteur: Belinda Bauer
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0763 0

Eve Singer is journalist. Haar specialiteit is de Dodenwacht. Misdaad, dat is waar haar hele carrière op draait. Op een dag wordt er iemand vermoord in een kantoorgebouw. Door het spiegelglas kon het slachtoffer de voorbijgangers op slechts twee meter afstand voorbijlopen. De voorbijgangers hadden niets door. Eve doet verslag van deze moord. En ook van de volgende. En dan blijkt ineens dat elke moord aangekondigd is, en zoekt de moordenaar contact met haar. Voor hem is Eve Singer de enige die de schoonheid van zijn “kunst” kan waarderen.

Eve grijpt deze “scoop” met beide handen aan, maar dan lopen de dingen (voor haar) verkeerd. Gaat dit nog goed komen?

Uitgever A.W. Bruna strooit op het omslag en de binnenflap kwistig met blurbs van media die eerdere boeken van Bauer recenseerden. De een nog lyrischer dan de ander. Maar de ervaring leert dat je dit soort enthousiasme met wat korrels zout moet nemen. Meestal.

In het geval van “De Schitterende Doden” lijken de quotes terecht. Ok, “schaamteloos goed” zou ik dit boek niet willen noemen, maar enorm goed toch zeker wel. “De schitterende doden” is in ieder geval een boek dat ik slechts met de grootst mogelijke moeite kon wegleggen. Eén ochtend werd ik zelfs wakker met mijn hoofd ergens tussen pagina 300 en 320. “De Schitterende Doden” hoort zo’n beetje in de koffer van elke thrillerfanaat. Een mooi geschreven boek, met fijne personages (zelfs de rotzakken zijn fijn opgebouwd). En ook een hele mooie verdachte (die het uiteindelijk natuurlijk niet blijkt te zijn).

Meest bijzondere personage uit dit boek is toch wel de dementerende vader, die af en toe een helder moment heeft. En of hij nu helder was of niet, deze vader speelt een cruciale rol.

Waardering: 8/10


Lees “De Schitterende Doden” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.