Schimmenspel – Benjamin Black

Titel: Schimmenspel
Auteur: Benjamin Black
Uitgever: Mynx
ISBN: 978 90 8968 080 8

Terwijl buiten de weergoden aan het warmlopen zijn voor de eerste gure herfststorm van dit jaar, nestel ik me bij de kachel met een lekkere kop warme thee en de nieuwste publicatie van John Banville (pseud. Benjamin Black) . In dit boek, getiteld “Schimmenspel” gaat het over John Glass. John heeft het helemaal voor elkaar. Getrouwd met een rijke vrouw, een huis hier, een villa daar. Zijn schoonvader, een oud CIA-agent, heeft het idee opgevat dat iemand een biografie over zijn leven zou moeten schrijven. Deze “eer” valt John Glass ten beurt. John accepteert de opdracht, met het bijbehorende honorarium, en begint. Al snel besluit hij mankracht in te huren en begint hij te onderhandelen met een man die wel wat graafwerk voor hem wil verrichten.

Dan belt deze researcher hem op, met de mededeling dat hij de helft van het honorarium ($ 500.000) dat John zal krijgen wil. John weigert. De volgende dag zit hij op het politiebureau. De researcher is dood en John is de laatste die contact met hem heeft gehad.

Vanaf dat moment begint de zoektocht naar de dader en het motief. Een zoektocht die hem het een en ander leert over zijn schoonfamilie. Kennis die zijn veilige leventje in gevaar kunnen brengen.

“Schimmenspel” is een leuk boek. Een detective, waarin de lezer wordt uitgenodigd om zelf te denken over het hoe en waarom. Echt spannend wordt het weliswaar niet, maar het verhaal kabbelt lekker voort, zonder teveel intellectuele inspanning te vereisen. Precies het ideale boek voor de donker wordende herfstdagen dus.


Lees “Schimmenspel” zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.