Puta – Sterre Carron

Titel: Puta
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witzand
ISBN: 9 7894 9201 1862

Met “Puta” als 9e deel in de serie met hoofdinspecteur Rani Diaz is Sterre Carron er opnieuw in geslaagd een spannende thriller te schrijven die boeit van begin tot eind. Meteen vanaf de eerste bladzijde word je het verhaal ingezogen en wil je verder lezen. “Naar ademsnakkend liet ze zich uit bed glijden en meteen viel het haar op dat er niet alleen iets mis was met haar, maar ook met het huis. Er hing een vreemde sinistere sfeer” (p. 7).

Het verhaal: Manon vindt haar vriendin Flore met een doorgesneden keel in haar bed en belt in shock aan bij de buren. Als hoofdinspecteur Rani Diaz haar de volgende dag verhoort in het ziekenhuis zegt ze: “Ik weet dat jullie me voor gek zullen verklaren, maar ik spreek de waarheid. Er was vorige nacht iemand in ons huis. Het was slechts een schaduw met een geur. Diezelfde geur hing in Flores huis” (p 44) .

Omdat er allerlei sporen zijn die in de richting van Manon wijzen, wordt ze in hechtenis genomen.  Rani twijfelt of Manon het gedaan heeft. Als opnieuw een zwaar toegetakeld lijk van een vrouw wordt gevonden is dat voor haar de reden om in Manons onschuld te geloven. De jacht op de seriemoordenaar gaat verder. Lange tijd tasten ze in het duister over de identiteit van de dader, totdat ze een link weten te leggen tussen de verschillende moorden. Tot het einde toe blijft het spannend en blijf je als lezer geboeid.

Sterre Carron laat in “Puta” de lezer in het hoofd  van de moordenaar kijken en geeft zo ruimte voor het perspectief van de dader. “For many years I have kept my mouth shut. Now I will make sure you keep yours ….. forever assholes!” (p. 28)

De privé-perikelen van Rani maken het verhaal luchtiger, wanneer er net weer een moorddadige scene heeft plaatsgevonden. De gruwelijke scenes worden afgewisseld met impressies van de collegiale sfeer tussen Rani en haar teamleden. “Onze chef heeft ons verzocht om te werken en niet te feesten. Vanmiddag is hij er niet, dus dan hebben we een uurtje de tijd om de remmen los te gooien” ( p. 92).

“Puta”  heeft een plot wat je niet ziet aankomen en ik zelfs met de moordenaar medelijden kreeg. Vanaf de eerste bladzijde zit je midden in de actie. Het is meteen vol spanning en roept vragen op. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat de spanning geen moment inzakt. De stukken geschreven vanuit de dader zijn zo menselijk verwoord dat je ook medelijden gaat voelen voor deze persoon.

Waardering: 8/10


Lees “Puta” zelf!

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.