Onder mijn huid – Mary Higgins Clark

Titel: Onder mijn huid
Auteur: Mary Higgins Clark
Uitgeverij: Xander
ISBN: 978 94 016 0257 0

Vijf jaar geleden werd de man van Laurie vermoord. Haar toen 3-jarige zoontje was daarvan getuige. De enige aanwijzing die men heeft is de uitroep van het jongetje “Blue-Eyes heeft mijn pappa vermoord”.

Haar vader, een politieman, nam stante pede ontslag en wijdde zijn leven sindsdien aan hun bescherming.

Nu is Laurie TV-producent en besluit ze een realityshow te doen over een moord van 20 jaar geleden. Maar is het wel zo een goed idee, om in een huis te verblijven met vier verdachten, die elk een goed motief hadden om het slachtoffer om te brengen?

Na “Tweelingzusje” is dit het tweede boek van Clark dat ik lees. In dat boek ergerde ik me een beetje aan het onrealistische niveau van de hoofdpersonen en dat het me niet zo greep zoals thrillers dat normaal gesproken doen.
In “Onder mijn huid” is van een dergelijke irritatie geen sprake. Dit boek is een stuk boeiender, doordat ik lange tijd inderdaad geen idee had wie er achter de 20-jaar oude moord zat.

De zaak van de moord op haar man (en de vraag of ze zelf nog doelwit zijn) is vreemd genoeg wat minder spannend. Vreemd, want juist daar probeert Clark duidelijk de grootste dreiging in te leggen. Maar die oude zaak, en de vuile spelletjes die de chauffeur daarmee speelt, die zijn niet te versmaden.

Toch komt ook dit boek niet in de buurt van de Grote Thrillers. Prima voor een dagje strand dus.

Waardering: 7+/10


Lees “Onder mijn huid” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *