De nieuwe collega – Tammy Cohen

Titel: De nieuwe collega
Auteur: Tammy Cohen
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7988 6

Het is één van de meest stressvolle dingen in het werk: ineens is je oude baas weg en zit je met een nieuwe chef opgescheept. Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie denken elkaar goed te kennen. Maar als Rachel eventjes “orde op zaken komt stellen” slaat de sfeer in een oogwenk om.

Al snel ontstaan er breuklijnen in het relaxte team. Het begint met kleine irritaties en het voor elkaar geheim houden van dingen. Dingen zoals dat Rachel de baan van Paula min of meer aan twee anderen beloofd heeft. En zo gaat het van kwaad tot erger….


Tammy Cohen begint haar verhaal over “De nieuwe collega” een beetje oppervlakkig, maar doordat we naast de kantoor-lijn ook een andere verhaallijn volgen (iets met kindermisbruik, psychiatrie en trauma) wordt al snel duidelijk dat dit boek over iets diepere woede gaat dan de op zich al irritante reguliere kantoorpolitiek. En als er dingen gebeuren, is niet duidelijk WAT er nu precies gebeurd. Daardoor ga je soms raden, maar soms heb je helemaal niets om je raden op te baseren. Daardoor merk ik dat ik wat in het luchtledige blijf zweven, zoekend naar houvast. Af en toe lijkt er zich iets aan te bieden waaraan ik me vast kan klampen, maar dergelijke lijntjes verdwijnen evensnel als ze verschenen.

Uiteindelijk leren we natuurlijk precies hoe de vork in de steel zit. En dat terwijl ik niet eens doorhad dat er een vork was. Maar Cohen stopt hier niet. In plaats daarvan komt ze met een epiloog die een overduidelijke boodschap overbrengt: er komt een vervolgboek.

Van mij mag het!

Waardering: 7,5/10


Lees “De nieuwe collega” zelf!

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, ‘s avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *