De nergensman – Gregg Hurwitz

Titel: De nergensman
Auteur: Gregg Hurwitz
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0868 2

Hij is terug…

Als kleine jongen werd Evan Smoak uitgekozen om deel te nemen aan het Orphan-project, een trainingsprogramma voor geheime agenten die officieel niet bestaat. Zijn naam is Orphan X.

Intussen is Evan uit het programma gestapt en gaat hij verder als de Nowhere Man. Hij helpt kosteloos mensen die zich tot niemand anders kunnen wenden. De enige vereiste: het nummer doorgeven aan iemand anders die hulp nodig heeft.

Maar nu is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Volledig onverwachts wordt hij in een val gelokt en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt van de verdoving die hij kreeg zit hij opgesloten in een kamer.  Waar is hij? Wie heeft hem ontvoerd en waarom? Om dit te weten te komen zal Evan al zijn kennis en kracht nodig hebben. 

“De nergensman” is het tweede deel in de Orphan X reeks, geschreven door Gregg Hurwitz. Net zoals het vorige deel (“Orphan X”) draait het boek rond Evan Smoak, een ex-geheim agent die nu werkt als de Nowhere Man en zo andere mensen helpt.

“De nergensman” doet wat spanning en actie betreft niets onder voor het eerste deel. Gregg Hurwitz heeft wederom een super spannende actiethriller neergezet die je aan het boek gekluisterd houdt. De korte hoofdstukken maken dat het boek extra vlot leest. Dat deze net zoals in deel 1 titels hebben die verwijzen naar de inhoud van het hoofdstuk, vind ik wederom een pluspunt.

Het plot zit goed in elkaar. Het draait boek hoofdzakelijk rond de ontvoering van Evan. Dit maakt dat sommige delen wat lang aanslepen, maar de aanhoudende spanning maakt veel goed. De grote verrassing van het boek zit hem in de onverwachte wending op het einde. Die had ik nooit zien aankomen. Dit zet het verhaal in een ander daglicht. Een meesterlijke zet van Gregg Hurwitz.

De personages worden in “De nergensman” wederom goed uitgewerkt. Evan komt zichzelf tegen in het verhaal, en wij leren hem zo ook beter kennen. Naast Evan ontmoeten we ook de ontvoerder van Evan. Een aparte persoon, waarover we gaandeweg het verhaal meer te weten komen. Het psychische aspect van beide personages wordt extra goed in de verf gezet.

Gregg Hurwitz is er wat mij betreft in geslaagd om een sterk tweede deel in de Orphan X reeks neer te zetten. Er mocht misschien nog iets meer variatie zitten in “De nergensman”, en ook iets meer nadruk op zijn werk als Nowhere Man. Maar dat is uiteraard een persoonlijke visie. Ik kijk intussen vol spanning uit naar het derde deel, “De rekruut”, dat heel binnenkort verschijnt (06/02/2018).

Waardering: 8/10


Lees “De nergensman” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.