Nasleep – Peter Robinson

Titel: Nasleep
Auteur: Peter Robinson
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN:978 94 005 0106 5

The Hill nummer 35 lijkt een gewoon huis in een gewone straat, waar gewone mensen wonen. Maar achter de gevel oefent een seriemoordenaar zijn afgrijselijke praktijken uit. De buurt vermoedt niets, en zelfs zijn eigen vrouw heeft geen idee van wat er zich onder haar eigen dak afspeelt…
Wanneer de buurvrouw aan de overkant een melding van huiselijk geweld bij de politie maakt, wordt meteen aan het begin van het boek al bekend dat de Kameleon, een lang gezochte seriemoordenaar, op nummer 35 The Hill woont. Wanneer agenten op de melding afgaan en de moordenaar door een gevecht in coma raakt, is Lucy, de mishandelde vrouw van de moordenaar, de enige aanleiding tot het vinden van de andere lichamen.

“De Nasleep” heeft een originele invalshoek. Meestal gaat een crime novel namelijk om het zoeken naar de dader en hier was de dader in de eerste paar bladzijden al bekend. Het enige probleem is: de moordenaar is in coma en de enige aanleiding is zijn vrouw Lucy.
Alan Banks, de inspecteur die de zaak op zich krijgt, kan maar niet geloven dat de moordenaar al die tijd ongestoord zijn gang kon gaan. Als hij Lucy ondervraagt en zij vertelt al die tijd van niets geweten te hebben, lijkt het spoor dood te lopen. Maar Banks geeft niet op. Hij vertrouwt Lucy niet, hoe overtuigend ze haar slachtofferrol ook neerzet, en hij haalt alles uit de kast om meer over haar te weten te komen.
Het mysterie rondom Lucy en haar geheimzinnige verleden maakt dit boek tot een ware pageturner. Dit verbaasde mij, sinds de moordenaar al uit het spel was en er daardoor ook verder geen dreiging meer was. Ik had gedacht dat door dit open te leggen, de spanning zou inzakken, maar niets was minder waar. Juist het uitzoeken of Lucy meer met de moorden te maken heeft of niet, maakt het boek zo spannend.

Peter Robinson zet met “De Nasleep” een bijzonder spannend en origineel detective verhaal neer. De klassieke misdaadformule gaat niet bij voor deze auteur.

Waardering: 7,5/10


Lees “Nasleep” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *