Nacht op de rivier – Erica Ferencik

Titel: Nacht op de rivier
Auteur: Erica Ferencik
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 978 90 245 7684 5

We kunnen ons bijna geen leven meer voorstellen zonder smartphone en WiFi. We zijn altijd online en overal bereikbaar, en dat vinden weook normaal. Even weg zijn van deze drukke samenleving kan ons goeddoen. Even onze batterijen terug opladen. Maar wat als we, ettelijke kilometers verwijderd van enige vorm van menselijk leven, in gevaar verkeren? Dan zijn we volledig op onszelf aangewezen… Hoe denk jij te overleven?

Wini, Rachel, Sandra en Pia zijn al jaren vriendinnen. En net zoals elk jaar gaan ze ook dit jaar samen een weekendje weg. Pia, de avontuurlijkste van de groep, lanceert het idee om te gaan raften in de wildernis van Maine. Dit op een rivier die zich ver van de bewoonde wereld bevind. Aanvankelijk staat Wini hier wat huiverachtig tegenover, maar uiteindelijk kan Pia haar toch overhalen om mee te gaan.

Na een wat ongemakkelijk avontuurtje tussen Pia en de gids Rory krijgt de groep uiteindelijk plezier in het raften, en de samenwerking verloopt steeds beter. Tot de tocht onverwachts uitmondt in een ware nachtmerrie, en ze moeten vluchten en vechten voor hun leven.

In het verlaten gebied zonder telefoonbereik of hulp moeten ze vertrouwen op elkaar en op de natuur. Samenwerken is nu belangrijker dan ooit. Slagen ze erin om samen de bewoonde wereld terug te bereiken?

Met “Nacht op de rivier” heeft Erica Ferencik een prachtige avontuurlijke thriller neergezet. Vanaf het begin zat de spanning erin, en die verslapte geen moment. Het was als het ware dat je zelf op die raft zat en het avontuur beleefde. Het plot zat dan ook erg goed in elkaar en het verhaal las erg vlot.

Erica Ferencik is er in geslaagd om de verschillende karakters van de vier vriendinnen goed uit te werken. Vooral Wini en Pia worden het duidelijkst neergezet. Maar ook van Sandra en Rachel kreeg je een heel goed beeld. Ik denk dat iedereen zich wel met een van hen kan associëren.

Het was daarnaast verbazingwekkend te lezen hoe ver ze gaan om te overleven. Er gebeurt meer dan je voor mogelijk kunt houden, en je ziet hen als groep samenwerken in plaats van als apart individu. Dit is mooi weergegeven in “Nacht op de rivier”.

Erica Ferencik heeft mij met haar debuut “Nacht op de rivier” absoluut kunnen bekoren. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ik hoop in de toekomst nog meer van deze auteur te mogen lezen.

Waardering: 8/10


Lees “Nacht op de rivier” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.