Mijn naam is Vrijheid – Jax Miller

Titel: Mijn naam is Vrijheid
Auteur: Jax Miller
Uitgever: Cargo
ISBN: 978 90 234 9399 0

Freedom Oliver leeft in een kleine stad in Oregon. Ze werkt in een bar en probeert vooral niet op te vallen. En elk hoofdstuk opnieuw begint ze met de zin: “Mijn naam is Freedom…” En als iemand ergens zoveel nadruk op legt, is dat vaak een teken dat het tegengestelde het geval is. En inderdaad. Freedom heet dan wel Freedom, maar vroeger heette ze Nessa. Maar inmiddels leeft ze al 20 jaar onder het getuigenbeschermingsprogramma. Maar als de broer van haar vermoordde echtgenoot uit de gevangenis komt, wil deze wraak. Want hij weet zeker: Nessa is degene die de moord gepleegd heeft.

Ondertussen hoort Nessa dat haar dochter, die haar direct na de geboorte is afgenomen, vermist is. Ze trekt erop uit om haar dochter te redden. In haar kielzog de lokale politie-agent die haar al zo vaak arresteerde voor openbare dronkenschap. En haar oud-schoonfamilie. En de FBI. En nog een hele roedel vage figuren.

Met zoveel betrokken partijen kan het niet anders dan dat je de draad kwijt raakt. Miller zorgt er vakkundig voor, door voor elke bos nog een hele lading bomen te planten. Hierdoor raak ik echt helemaal gedesorienteerd en heb ik geen idee meer wat ik aan het lezen ben.

Wat hebben die bikers ermee te maken? En die godsdienstmalloten? En.. En…?

Uiteindelijk blijkt hoe het zit en kom je erachter dat er toch echt een lijn in het verhaal zit. Maar tot je daar bent kun je je maar beter voorbereiden op mooi uitgezette dwaalsporen. Heerlijk, als je ervan houdt. En dat doe ik.

Waardering: 7,5/10


Lees “Mijn naam is Vrijheid” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *