Leugenaar – Sarah J. Naughton

Titel: Leugenaar
Auteur: Sarah J. Naughton
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8074 5

De Boekerij grossiert in thrillers. De een iets spannender dan de ander, maar eigenlijk altijd prettig leesvoer. “Leugenaar” van Sarah J. Naughton valt zeker onder de categorie “prettig leesvoer” en krijgt ook het label “iets spannender”. Sterker, deze thriller steekt met kop en schouders uit boven de rest.

In het boek gaat het om Mags. Zij reist uit Las Vegas terug naar Engeland omdat haar broer in coma ligt. De twee hadden een getroubleerde jeugd en hebben beide een manier gevonden om dat te verwerken. Na jaren van afscheiding leek er eindelijk weer een begin van verzoening, maar helaas… het is niet waarschijnlijk dat Abe zijn val gaat overleven.

Mags neemt haar intrek in zijn appartement, in een omgebouwde kerk. Het complex is helemaal ingericht op de huisvesting van sociaal zwakkeren. Psychiatrische patiënten, drugsverslaafden enzovoort. Mags leert Jody kennen, die aan het bed van Abe waakt. En wanneer ze probeert uit te zoeken wat er gebeurd is, leert ze alle andere bewoners ook kennen.

Maar wat ís er nu eigenlijk gebeurd? En wie van de bewoners liegen er? En waarom? Wie proberen ze te beschermen? Vanaf het allereerste begin tot de allerlaatste pagina laat Naughton ons gissen. Bevat een goede thriller een of twee onverwachtte plotwendingen, bij Naughton lijkt het wel alsof plotwendingen in de aanbieding waren, want het gaat alle kanten op. Steeds opnieuw zet Naughton me op het verkeerde been. En ik had nog niet eens dóór in welke richting mijn verdenkingen gingen.

“Leugenaar” is een geweldige thriller. Alle personages zijn op de een of andere manier door het leven beschadigd geraakt, getraumatiseerd. Iedereen heeft iets te verbergen, iedereen heeft zo zijn geheimen. En, wonderlijk genoeg, bij iedereen weet Naughton het ook geloofwaardig te maken. Je zou denken dat Naughton hiervoor moet putten uit jarenlange ervaring in de psychiatrie, maar ze komt “gewoon” uit het reclamevak. Ongelofelijk, wat een talent Naughton in deze debuutthriller laat zien.

Waardering: 8,5/10


Lees “Leugenaar” zelf!

 

 

 

 

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, ‘s avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *