Labyrinth – Will Adams

Titel: Labyrint
Auteur: Will Adams
Uitgever: De Boekerij, Amsterdam
ISBN: 978 90 225 5732 7

Roland Petitier verdween enkele decennia geleden zonder een spoor achter te laten uit de archeologische wetenschap. Nu is hij terug, met een enorme bekendmaking: op een congres wil hij bekendmaken dat hij Atlantis heeft gevonden.

Maar helaas. Hij haalt het congres niet. Hij wordt dood op zijn kamer gevonden. Zijn goede vriend Augustin Pascal wordt gearresteerd voor de moord. Maar hij en Daniel Knox weten dat Augustin onschuldig is. Daniel gaat op zoek naar de echte dader.

Behalve de wereld van de wetenschap, is het nieuws van de (vermeende) ontdekking van Atlantis ook doorgedrongen tot de familie Nergadze, een Georgische familie die net zo gewetenloos is als ambitieus. Hen gaat het niet zozeer om Atlantis, maar om het Gulden Vlies dat daar zou moeten liggen. Met dit vlies zouden ze zonder al te veel moeite president kunnen worden.

De Nergadzes sturen psychopaat Mikhail richting Athene, waardoor Knox niet alleen rekening moet houden met de politie, maar ook met maffia-acties.

“Labyrint” heeft alle ingrediënten voor een standaard thriller. Het is echter géén standaardboekje. De personages zijn geloofwaardig, en omvatten het hele spectrum van held-tegen-wil-en-dank, de-lafaard-die-het-liefst-weg-wil-kruipen en de echte, heerlijk boosaardige boef.

De wendingen zijn anders dan anders (onverwacht onverwacht) en het eind is al helemaal niet zoals je het van een dergelijk boek verwacht. Een heerlijk boek dus om de donkere dagen mee door te komen (althans… een paar ervan, want het leest zo snel dat je er echt niet genoeg aan hebt voor de hele winter).


Lees “Labyrint” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.