T. Jefferson Parker- L.A. Outlaws

Titel: L.A. Outlaws
Auteur: T. Jefferson Parker
Uitgeverij:
Bruna
ISBN: 978-90-229-467-2
Taal: Nederlands (vertaald uit het Engels)

Heb je je ook ooit voorgesteld gewoon te doen waar je zin in hebt? Geen regels, geen bureaucratie, nemen wat je wilt en geven wat je zelf goed vindt, helemaal onafhankelijk van andere mensen en van wat zij over jou vinden. Een jonge moderne vrouw in Los Angeles heeft deze gedachte in werkelijkheid gebracht. Zij geeft zich uit als de achter-achter-achter-achter kleindochter van de beruchte bandiet Joaquin Murrieta.

Maar in plaats van in snelle paarden heeft zij zich gespecialiseerd in het beroven van snelle auto’s en het overvallen van de door haar gehate fastfood-restaurants. Haar gezicht en ware identiteit verbergt ze achter een zwart zorro-achtig masker en op televisie is ze bekend als de dievin Allison Murrieta, door vele kijkers vereerd en bewonderd. Dit komt ook doordat ze haar buit niet alleen voor zich zelf houd, maar het grootste gedeelte verspreid onder de armen en liefdadigheidsorganisaties. Als een handvol diamanten vermist raken op de plaats van een bloedig en in de dood eindigend conflict tussen verschillende LA-bendes, wordt Allison ineens niet alleen door de politie onder leiding van de knappe Charly Hood maar ook door de plaatselijke maffia achteraan gezeten.

Jefferson Parker vertelt in deze spannende thriller het verhaal van een moedige vrouw die probeert haar eigen weg te gaan in een wereld waar ze zowel een doodgewone burgerin is en tegelijk een van de meest gezochte bandieten. De lezer ziet het verhaal zowel door de ogen van Allison, maar ook waar de politie en de boeven mee bezig zijn. Uitgebreid wordt beschreven wat de mensen voelen en welke gedachten ze tot hun daden aanzetten. Jefferson Parker geeft hierbij veel blijk van zijn mensenkennis. Bij het lezen van het boek krijgt men veel informatie over Amerikaanse auto´s, diamanten en wapens.

Soms zijn al die details wat frustrerend en iemand die er niets over weet, heeft nogal moeite het allemaal uit elkaar te houden. Soms krijgt men even een inkijk in het leven van iemand anders zoals de familie van een van de boeven, waarna men niet echt hoort, hoe het met hen afloopt. Het eind van het boek is nogal triest en je hebt het gevoel dat het niet afgelopen is, dat er iets ontbreekt. Voor de romantici onder ons lezers had het eind wat beter gekund.


L.A. Outlaws zelf lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.