Kwijt – Haylen Beck

Titel: Kwijt
Auteur: Haylen Beck
Uitgever: Volt
ISBN: 978 90 214 0800 2

Haylen Beck is het pseudoniem van de veelgeprezen auteur Stuart Neville, wiens crime fiction de Los Angeles Times Book Prize heeft gewonnen. “Kwijt” is zijn tweede  Haylen Beck roman. Zijn eerste Haylen Beck-roman is ” Verdwenen”.

Na een stressvolle periode besluit Libby samen met Ethan, haar driejarig zoontje, op vakantie te gaan. Hoewel de sfeer in het hotel vredig is heeft ze het gevoel dat ze in de gaten worden gehouden. Ze vreest dat het te maken heeft met het geheim dat ze al jarenlang met zich meedraagt.

En dan, als Libby even niet oplet, stapt Ethan plots in een lift en raakt vermist, maar wie zal hem als eerste vinden?

“Ze dacht dat ze het ergste achter de rug had, maar haar nachtmerrie is pas net begonnen.” (achterflap)

Het grootste deel van het boek bestaat uit een flashback waarin je als lezer te weten komt hoe Libby en Ethan op dit moment zijn aangekomen. Korte hoofdstukken volgen elkaar in hoog tempo op waardoor je als lezer steeds wil blijven doorlezen. Als lezer onderga je een rollercoaster van emoties begrip, kwaadheid, verbazing,… en een plot met hoge suspense.

Hoe minder je weet over “Kwijt” hoe beter.

In “Kwijt” volgen we twee vrouwen Libby en Anna. Libby is een welgestelde jonge vrouw die geen kinderen kan krijgen en haar toevlucht zoekt in het draagmoederschap. Draagmoederschap is een juridisch mijnenveld in Amerika zo heeft Haylen Beck het ingrediënt gevonden voor een emotioneel wrang psychologische thriller. Niet in alle staten van Amerika is dit legaal. En natuurlijk brengt illegaliteit een donkere duistere wereld met zich mee.

Verwachtingen overtroffen

“Kwijt” was zoveel meer dan ik had verwacht! Ik dacht het zoveelste boek te lezen over een kind dat verdwenen is. Maar het is een tot nadenkend stemmend verhaal van de duistere wereld van draagmoederschap en twee wanhopige vrouwen wier leven buiten hun controle om draait. Laat je als lezer verrassen door de auteur “Kwijt” heeft  dusdanig veel wendingen dat je bij wijze van spreken duizelig wordt tijdens het lezen.

Waardering: 8/10


Lees “Kwijt” zelf!

Over Evelyne

Ik ben Evelyne (35j) halftijds verpleegkundige. Ik woon samen met mijn echtgenoot en 2 zonen (12 en13j) te Ertvelde in België. Ik ben een echte boekenworm. Het liefst van al lees ik graag trillers. Sinds een jaar doe ik mee met met online leesclubs (bol.com) en de hebban leesclub. Een leesclub bied voor mij een enorme meerwaarde aan een boek, ik vind het interessant te ontdekken hoe we vanuit onze persoonlijke ingesteldheid het boek benaderen en ons dan op verschillende manieren inleven in de denkwereld van de auteur. De uitwisseling van deze visies opent een bijkomende dimensie in de appreciatie hoe goed het boek de problematiek van het onderwerp weergeeft en de auteur er in slaagt deze bewogenheid aan de lezer over te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.