Kim Stone(1): Stille schreeuw – Angela Marsons

Titel: Stille schreeuw (Kim Stone, deel 1)
Auteur: Angela Marsons
Uitgeverij:Boekerij
ISBN: 978 90 225 8841 3

“Stille schreeuw” is het debuut van Angela Marsons. Dit eerste deel in de Kim Stone serie verscheen in 2015. Inmiddels telt de serie zestien delen. Kim Stone is een rechercheur die getekend is door gebeurtenissen in haar prille jeugd. Dat dit invloed heeft op haar karakter is geen wonder. “Stilte en agressie waren haar trouwe metgezellen geweest. Kim was een moeilijk kind geworden, precies zoals ze had gewild.” (p. 156)Als Black Country opgeschrikt wordt door de moord op directrice Teresa Wyatt is dit het begin van een drukke en emotionele periode voor Kim Stone. Als er verbanden ontdekt worden met Crestwood, een voormalig afgebrand kindertehuis begint een voor alle betrokkenen heftige periode. Wat is hier destijds gebeurd en wat heeft dit met het heden te maken?

Opgraving

Deze periode kenmerkt zich door een opeenvolging van moorden en de vondst van een aantal kinderlijkjes bij een opgraving. Bij deze opgraving volgt Kim haar instinct en gaat geregeld buiten haar boekje. Ze wordt geconfronteerd met herinneringen en gevoelens aan haar eigen jeugd in een kindertehuis. Haar emoties reageert ze af door te sleutelen aan haar motor. Dit is haar “betrouwbare” vriend, waar ze alles kwijt kan.

Kim Stone op eigen houtje

Kim wordt gezien als een kille, sociaal onhandige rechercheur die moeite heeft met het opvolgen van orders. Haar baas Woody tracht Kim in het gareel te houden, omdat ze veel dingen op eigen houtje doet om zo de zaak tot oplossing te brengen. Hij merkt ook dat ze worstelt met haar eigen verleden, dat bovenkomt door de huidige gebeurtenissen.

Vanaf het begin wordt je meegezogen in het verhaal en leef je mee met Kim en haar collega’s. Het grootste deel van het verhaal wordt vanuit het perspectief van Kim verteld. In een aantal cursief gedrukte hoofdstukken verteld de dader zijn verhaal.“Stille schreeuw” is een vlot, gedetailleerd geschreven verhaal met verschillende onverwachte plotwendingen. Het heeft korte hoofdstukken, die tot doorlezen uitnodigen. Met een goed in elkaar stekend plot heeft Angela Marsens een mooi spannend debuut geschreven en kijk ik reikhalzend uit naar het volgende deel.

Waardering: 7,5/10


Lees “Stille schreeuw” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.