Killman Creek – Rachel Caine

Titel: Killman Creek
Auteur: Rachel Caine
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN:978 90 452 1716 1

Gwen Proctor heeft haar kinderen kunnen redden uit de greep van haar ex-man, seriemoordenaar Melvin Royal. Maar ze zijn nog lang niet veilig. Melvin is ontsnapt uit de gevangenis en is op zoek naar hen. De bevestiging hiervan krijgt Gwen per sms: Jij bent nergens veilig.

Hun schuilplaats kan hen niet langer helpen, dus beslist Gwen om haar kinderen onder te brengen bij iemand die ze kan vertrouwen. Zelf gaat ze op jacht naar Melvin. Vergezeld met Sam Cade, de broer van een van Melvins slachtoffers, gaan ze op pad. Gwen is vastberaden haar ex te vinden, en zeker is dat een van hen het niet zal overleven.

Spannend tweede deel

Met “Killman Creek” heeft Rachel Caine een super spannend boek neergezet. Het is het tweede deel in de reeks rond Gwen Proctor. Het verhaal gaat verder waar het vorige boek eindigde.

Net zoals in het eerste boek (“Stillhouse Lake”)is “Killman Creek” spannend vanaf de allereerste bladzijde. De gebeurtenissen en actiescènes volgen elkaar in een snel tempo op. Maar er is ook voldoende ruimte voor de emoties van de personages. Angst, woede, twijfel,… constant worden ze geconfronteerd met nieuwe dingen die hun leven op hun kop zet. Ook zitten er een aantal verrassende wendingen in het verhaal, die je vooraf niet zag aankomen.

Cliffhangers

De plot van “Killman Creek” zit heel goed in elkaar en bouwt op naar een spectaculair einde. Ook eerder in het verhaal zijn er meer dan voldoende spannende cliffhangers, waardoor je het boek amper kunt wegleggen. Je merkt dat de verschillende verhaallijnen perfect in elkaar overlopen en samenvloeien, en dat het verhaal uiteindelijk naar een groot moment suprême toewerkt.

De verschillende verhaallijnen zijn allemaal in elkaar verweven. Je hebt de jacht op Melvin door Gwen en Sam, waarbij ze hulp krijgen van FBI agent Mike, een goede vriend van Sam. Onderweg zijn er de nodige ups-en-downs, en hoe verder de rit vordert, hoe minder hij verloopt zoals verwacht. Daarnaast zijn er nog de kinderen van Gwen, Lanny en Connor. Deze verblijven bij Javier en Kezia, twee van de drie mensen die Gwen nog vertrouwd. En daar zitten ze volgens haar veilig. Maar er spelen dingen waar ze niets van af weet.

Evolutie karakters

Net als in het vorige boek heeft Rachel Caine de personages ook nu weer erg goed uitwerkt. Zelfs al ken je ze intussen al goed, toch is er nog ruimte om te evolueren. Gwen is sterker en moediger dan ooit, terwijl de band die ze heeft met Sam en haar kinderen nog nooit zoveel onder druk heeft gestaan als nu. Enkele keren heeft ze een terugval, en wordt ze terug de bange en naïeve Gina Royal, maar telkens herpakt ze zich weer. Als een leeuwin vecht ze ook nu weer voor haar kinderen.

Wat de kinderen betreft wordt er extra ingezoomd op hun gevoelens. Je krijgt mee wat er in Connor om gaat, hoe hij over zijn vader denkt en over zichzelf, en dit komt erg geloofwaardig over. Lanny is de oudste en sterkste van de twee, maar ook zij zie je worstelen met haar gevoelens. Tegelijk komt ze op voor haar jongere broer en wil ze hem beschermen. En naast alle ellende, is er ook ruimte voor een sprankeltje ontluikende liefde in haar leven.

Verslavend

Rachel Caine is er in mijn ogen ook nu weer in geslaagd om met haar meeslepende en aangename schrijfstijl een schitterend boek neer te zetten. Het is altijd moeilijk om een vorige bestseller te evenaren, maar met “Killman Creek” zit ze toch erg dicht bij het succesvolle eerste deel “Stillhouse Lake” https://lekkerlezen.net/boeken-fictie/thriller/stillhouse-lake-rachel-caine/. Ik vond het super spannend en de plot zat perfect in elkaar. En ik vond het heel intrigerend dat het actuele thema fake news werd verwerkt in de verhaallijn. Alleen vond ik het eerste deel nét dat tikkeltje origineler en overweldigender dat dit vervolg. Verder heb ik er niets op aan te merken, en ik kijk ik al enorm uit naar het derde deel “Wolfhunter River” dat in februari 2020 verschijnt. Dit is een erg verslavende serie!

Waardering: 8/10


Lees “Killman Creek” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.