Het Keizerrijk van de Dageraad – Rick Campbell

Titel: Het Keizerrijk van de Dageraad
Auteur: Rick Campbell
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1331 6

Na “De Trident Deceptie” is “Het Keizerrijk van de Dageraad” de tweede onderzeeboot-thriller van Rick Campbell dat ik lees. En dit boek leest een stuk spannender dan het eerste.

Het hele verhaal begint ermee dat de VS een handelsovereenkomst sluit die zo uit de hoge hoed van Donald Trump lijkt te komen. Hij pakt in ieder geval heel gunstig uit voor de VS, en dreigt China economisch te wurgen. Dat kan China niet laten gebeuren, dus is het tijd voor, zoals Von Clausewitz dat ooit zei: het voortzetten van diplomatie met andere middelen. Oorlog. De VS denkt dat ze China makkelijk aankunnen. Maar helaas weten ze niet dat China nog wat verrassingen achter de hand heeft.

Het begint met een blikseminvasie van Taiwan. De Pacifische vloot reageert en snelt met vier vliegdekschepen toe. China doet het onmogelijke en veegt de grootste marine ter wereld van de kaart. Nu wordt het tijd voor de vervolgstappen…

Hoe die vervolgstappen eruit zien, zul je zelf moeten lezen, maar we zien een paar bekende spelers terugkomen, zoals Christine O’Connor, de nationale veiligheidsadviseur van de president, en Wilson (die in het vorige boek zijn zoon moest doden). En dan is er nog een langverloren liefde die een rol begint te spelen.

“Het Keizerrijk van de Dageraad” is een superspannend boek. En als je het eenmaal uit hebt, blijf je achter met de vraag “wie heeft deze oorlog nu eigenlijk gewonnen…?”

Waardering: 8/10

 


Lees “Het Keizerrijk van de Dageraad” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.