Het ongeluk – Chris Pavone

Titel: Het Ongeluk
Auteur: Chris Pavone
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 0725 4

Isabel Reed is literair agent. Op een dag krijgt ze een anoniem manuscript. Niet via de mail, maar heel ouderwets: als hardcopy… op papier. Het is een manuscript dat een boekje open doet over de machtige mediamagnaat Charles Wolfe. Een boek vol openbaringen. Het is duidelijk: dit boek moet worden uitgegeven.

Al snel betrekt ze Jeffrey Fielder, een uitgever, bij het manuscript. Maar ondertussen beginnen er doden te vallen. Doden die allemaal met het manuscript in aanraking zijn gekomen. Al snel heeft Isabel door dat er machtige mensen zijn die liever niet willen dat dit boek uitkomt. Mensen die niet van halve maatregelen houden.

Ze slaat op de vlucht, terwijl de auteur zelf ook ondergedoken zit en de achtervolgers hem steeds dichter op de hielen zitten.

Het boek “Het Ongeluk” beslaat 368 pagina’s en vertelt de gebeurtenissen van één enkele dag. Door wisselende perspectieven zien we het verhaal uit meerdere hoeken, wat het gevoel doet opkomen dat Pavone zich voor deze verhaalstijl heeft laten inspireren door bepaalde tv-series. Het boek leest in ieder geval als een filmisch spektakel. Superspannend en intrigerend. Eigenlijk is er maar een ding wat mij als lezer irriteerde, namelijk het niet-weten. De dosering van Pavone is perfect. Steeds geeft hij een klein beetje weg. Net genoeg om het spannend te houden en je te laten nadenken. Wat is je theorie? Hoe houdbaar is hij. Net genoeg ook om de irritatie die ik net noemde nét onder het punt te houden dat je het boek in de hoek smijt. Soms zijn de draadjes makkelijk samen te weven, soms komt er toch nog een verrassing te voorschijn.

Hoewel de uiteindelijke ontknoping voor mij niet als een totale verrassing kwam (misschien lees ik teveel boeken) bleef het spannend. Want zelfs al heb je door hoe het zit… je weet het bij dit soort boeken nooit helemaal zeker.

“Het Ongeluk” is een misdaad tegen iedereen die toch al te weinig slaap krijgt. Een gruwelijk spannende vertelling!

Waardering: 8,5/10


 Lees “Het ongeluk” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *