Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Titel: Het meisje in het ijs
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8202 2

Op 18 januari 2018 brengt uitgeverij Boekerij “Het meisje in het ijs” van Robert Bryndza uit. Erika Foster, de hoofdpersoon, is inspecteur van de politie in Londen. Ze is net weer aan het werk na een mislukte operatie, waarbij haar man Mark het leven liet, wanneer er in een park in Zuid-Londen een lichaam wordt gevonden. Het slachtoffer, een jonge vrouw, ligt onder het ijs in een vijver. Al snel blijkt het slachtoffer uit een invloedrijke familie te stammen. Erika moet dus niet alleen een moordenaar vinden, maar ook politiek handig optreden. Maar zoals een echte politie-agent in boeken betaamt: dat laatste kan ze niet.

“Het meisje in het ijs” is precies wat een thriller behoort te zijn. Een moordenaar met onduidelijke motieven en een getroubleerde politie-agente (zij het anders dan gebruikelijk. Diverse personages die voldoende uitgewerkt zijn om geloofwaardig te zijn, waarbij afleidende details zoveel mogelijk achterwege blijven. En natuurlijk een ontknoping waarvan je achteraf vindt dat deze zó ongelofelijk logisch is, dat je niet snapt dat je het niet aan zag komen.

Robert Bryndza is voor mij een nieuwe naam, “Het meisje in het ijs” is (voor zover ik kan achterhalen) het eerste van zijn boeken dat naar het Nederlands vertaald wordt. Wat mij betreft volgen er meer.

Waardering: 8/10


Lees “Het meisje in het ijs” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.