Het Engelse Meisje – Daniel Silva

Titel: Het Engelse Meisje
Auteur: Daniel Silva
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 6776 0

Op Corsica wordt een Brits vrouw ontvoerd. Haar scooter wordt in een ravijn gevonden en er wordt losgeld geëist. De vrouw is een rijzende ster binnen de regerende politieke partij van het Verenigd Koninkrijk. Op zich is dat al genoeg reden voor de geheime dienst, MI5, om zich ermee te bemoeien. Maar ook Israelisch meesterspion Gabriel Alon raakt erbij betrokken. En wat blijkt? Er zijn heel wat meer mensen bij betrokken, van de Britse premier en diens rechterhand tot aan de Russen.

Toen ik begon met lezen, kwamen namen en situaties me bekend voor. Ik vroeg me af of dit kwam doordat Silva té netjes binnen de lijntjes van het genre wil tekenen. Pas later realiseerde ik me dat ik vorig jaar ook al een boek in dezelfde serie heb gelezen. En gerecenseerd.

Toen gaf ik “Portret van een Spion” een 7,5, maar nu vraag ik me af of dat terecht was. Want als ik zo makkelijk vergeet dat ik een boek gelezen heb, wat voegt het dan toe om het te lezen? Los van wat fijn vermaak, natuurlijk.

“Het Engelse meisje” is in vergelijking met “Portret van een spion” een stuk minder spannend, terwijl Silva toch voldoende situaties weet te verzinnen weet hij mijn hartslag nergens echt te verhogen. Nog erger: de uiteindelijke “verrassende” ontknoping kwam echt totaal niet als een verrassing. Jammer, want dat is nu net waar je op hoopt als je een thriller leest.

“Het Engelse Meisje” is een prima boek om mee te nemen op vakantie, bijvoorbeeld Corsica, maar het is geen topper.

Waardering: 6,5/10


Lees “Het Engelse Meisje” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.