Het dubbele geheim van de familie Lessage – Sandrine Destombes

Titel: Het dubbele geheim van de familie Lessage
Auteur: Sandrine Destombes
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 978 94 016 1096 4

“Het dubbele geheim van de familie Lessage” is een psychologische triller dat zich afspeelt in de Franse Vaucluse. In augustus 1989 verdwijnen in het kleine dorp Piolenc  Solène en Raphaël, de elfjarige tweeling van de familie Lessage. Drie maanden later wordt een van de twee gevonden. Dood.

“Nadat Solènes  lichaam was gevonden keek werkelijk iedereen uit naar de dader, en niet alleen de gendarmerie. Zelfs de journalisten hadden van die zaak hun stokpaardje gemaakt en de bewoners van Piolenc gingen zelf op onderzoek uit.” (p.95)

Juni, 2018. De geschiedenis herhaalt zich, 29 jaar later verdwijnt de elfjarige Nadia Vernois spoorloos. Wanneer kapitein der gendarme Fabregas verneemt dat het meisje Victor Lessage regelmatig bezocht en dat ze bezig was met een onderzoeksopdracht over de verdwijning van haar tweeling, vermoedt hij meteen dat Victor er iets mee te maken heeft. Zijn wantrouwen wordt versterkt omdat Victor geen alibi heeft. Meer heeft Fabregas niet meer nodig om het oude onderzoek te heropenen, bijgestaan ​​door Jean Wimez, zijn voormalige leider, die het onderzoek leidde in 1989.

De proloog begint met allerlei krantenartikelen doorheen de jaren, die informatie geven over het verdere onderzoek naar de vermiste tweeling. Zo krijg je als lezer een overzicht wat er doorheen de jaren is gebeurd met betrekking tot het onderzoek. Zo kom je tot het heden

Goed uitgewerkte personages

“Het dubbele geheim van de familie Lessage” bevat sterk uitgewerkte personages die je naarmate het verhaal verder verloopt steeds meer en meer omarmt.
• Jean Wimez: gepensioneerde politieagent die belast is met het onderzoek uit 1989; 65 jaar oud. De zaak van de tweeling had hem dag en nacht bezig gehouden waardoor hij doorheen de jaren geïsoleerd raakte. Nog steeds achtervolgd het gevoel van machteloosheid hem. Alsook was hij voormalig hoofd van Fabregas.
• Julien Fabregas: kapitein die verantwoordelijk is voor het huidige onderzoek, hij is een uitstekende onderzoeker die ietwat impulsief is doch een man van eer.  Beide mannen willen niets liever dan de zaak oplossen.
• Victor Lessage: vader van een tweeling. Hij is een opstandige, provocerende man. Gedurende de jaren heeft hij zijn eigen onderzoek gedaan naar het vinden van zijn kinderen. Maar hij heeft niet altijd open kaart gespeeld met de politie.

Page-turner

“Het dubbele geheim van de familie Lessage” is een echte page-turner mede dankzij de korte hoofdstukken die vloeiend elkaar opvolgen. Meerdere malen had bleef ik doorlezen omdat het einde van een hoofdstuk me nieuwsgierig maakte naar het vervolg. Op de cover van het boek wordt vermeldt dat Sandrine Destombes de nieuwe koningin van de triller is. Deze uitspraken vind ik persoonlijk wel wat gevaarlijk omdat deze vaak onrealistisch hoge verwachtingen scheppen van een boek.

Wie is het slachtoffer en wie de dader? Deze vraag heb ik mezelf verschillende malen gesteld tijdens het lezen van dit boek. Personages blijken niet zo onschuldig als ze zich voordoen.  Sandrine Destombes wist me verschillende malen op het verkeerde pad te zetten. Dat is nu eenmaal een ingrediënt voor een goede triller.

Waardering: 7,5/10


Lees “Het dubbele geheim van de familie Lessage” zelf!


Koop bij bol.com

Over Evelyne

Ik ben Evelyne (35j) halftijds verpleegkundige. Ik woon samen met mijn echtgenoot en 2 zonen (12 en13j) te Ertvelde in België. Ik ben een echte boekenworm. Het liefst van al lees ik graag trillers. Sinds een jaar doe ik mee met met online leesclubs (bol.com) en de hebban leesclub. Een leesclub bied voor mij een enorme meerwaarde aan een boek, ik vind het interessant te ontdekken hoe we vanuit onze persoonlijke ingesteldheid het boek benaderen en ons dan op verschillende manieren inleven in de denkwereld van de auteur. De uitwisseling van deze visies opent een bijkomende dimensie in de appreciatie hoe goed het boek de problematiek van het onderwerp weergeeft en de auteur er in slaagt deze bewogenheid aan de lezer over te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.