Gevlucht – Patrick Lee

Titel: Gevlucht
Auteur: Patrick Lee
Uitgever: H&W
ISBN: 978 90 225 7184 2

Sam Dryden is oud-militair. Hij is ook iemand met een slaapprobleem. Sinds enige tijd lost hij dit op door lekker midden in de nacht langs het strand te gaan hardlopen. Op een van deze nachtelijke renpartijen botst hij tegen een jong meisje. Een meisje met paniek in de ogen. Ze is doodsbang en op de vlucht. Sam besluit haar te helpen. Het blijkt dat ze uit een geheime gevangenis is ontsnapt, waar mensen onderzoek naar haar deden, want ze schijnt iets te kunnen. Alleen heeft ze zelf geen idee wát precies, want ze kan zich niets herinneren. Met zo een inleiding weet je eigenlijk al genoeg: dit wordt een verhaal waarin geheime diensten de hoofdpersoon gaan najagen, waarin de ene intrige wordt afgewisseld door de andere plotwending.

En inderdaad, in hoog tempo volgen de spannende wendingen elkaar op, waarbij continu onduidelijk is wie er nu te vertrouwen is en wie niet. En naarmate we langzaamaan ontdekken wat het jonge meisje allemaal kan, rijst vanzelf de vraag of zij zelf eigenlijk wel zo lief en onschuldig is als in eerste instantie gedacht.

Patrick Lee schrijft schijnbaar zonder al te veel moeite een combinatie van Andy McNab, X-files en “Enemy of the State”, stuk voor stuk al knap lastig te evenaren, maar als combinatie is het dodelijk. Althans…voor je nachtrust.

Waardering: 7,5/10


Lees “Gevlucht” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.