Geen weg terug – Edward Hendriks

Titel: Geen weg terug
Auteur: Edward Hendriks
Uitgever: de Fontein Romans & Spanning
ISBN: 978 90 261 4128 7

Zet jij alles op het spel voor de baan van je leven?

Pieter Volmer, misdaadverslaggever, heeft de kans van zijn leven om mee te werken aan een nieuw misdaadprogramma op tv. Terwijl hij op weg is naar een sollicitatiegesprek hiervoor, gebeurt er iets wat een grote invloed zal hebben op het leven van Pieter: hij rijdt een vrouw dood. In plaats van de politie te bellen dumpt hij de vrouw in de struiken en rijdt vlug weg, om niet te laat te zijn voor het gesprek. Dat er een witte Mini Cooper met knipperende lichten wat verder langs de wegkant staat, lijkt niet tot hem door te dringen…

Het gesprek verloopt prima, al weet hij niet waarom producer Evi de Leeuw niet aanwezig was. Wanneer hij op de terugweg bij de plaats komt waar hij de vrouw heeft aangereden krijgt hij een telefoontje van Waldo, die zich ongerust maakt over Evi. Haar auto, een witte Mini Cooper, is nl uitgebrand teruggevonden. Van Evi zelf geen spoor. Het beeld van de knipperende witte wagen schiet Pieter door het hoofd. Het zal toch niet…?

Er blijkt veel meer aan de hand te zijn dan Pieter in eerste instantie besefte. Hij lijkt niet de enige te zijn die weet van de aanrijding. Dat dit niet veel goeds voorspelt komt Pieter al heel snel achter. Hoe redt hij zich hieruit? Hoe ver is hij bereid te gaan om zijn carrière te redden? En speelt zijn privé-leven hierin ook een rol?

Edward Hendriks heeft met “Geen weg terug” een spannende actiethriller neergezet.

Van in het begin zit je helemaal in het verhaal. De auteur hanteert een prettige schrijfstijl en door de korte hoofdstukken leest het boek super vlot. De spanning wordt doorheen het verhaal gestaag opgebouwd en vooral het einde vond ik heel goed. Deze spanning krijgt nog een extra dimensie door het gebruik van flashbacks. Op die manier krijg je het gevoel alsof je naar een actiefilm kijkt. En kom je ook meer over de personages te weten.

Waardering: 9/10


Lees “Geen weg terug” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.