Geen veilige plek – Linwood Barclay

Titel: Geen veilige plek
Auteur: Linwood Barclay
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7327 3

Zeven jaar geleden gingen Terry en Cynthia Archer door een hel. Het was enkel met de hulp van de crimineel Vince dat ze hun eigen leven én dat van hun dochter konden redden. Geen wonder dat Cynthia wat overbeschermend is geworden.

Dochter Grace is hier echter niet van gediend en is wat opstandig. Samen met een vriend gaat ze een huis binnen. Met het idee te gaan joyriden in de Porsche die er in de garage staat. Maar er valt een schot. Paniek in de tent!
De hel breekt los. Het vredige leventje van Terry de leraar en Cynthia de ambtenaar is voorbij en ze raken verzeild in een strijd tussen criminelen.

Het verhaal zoals Barclay het neerzet is ingenieus opgezet, met heel veel onderlinge verbanden. Het is lange tijd onduidelijk wat er nu precies aan de hand is en hoe de diverse spelers in het toneelstuk passen. Maar de puzzelstukjes vallen op hun plek.

“Geen veilige plek” is absoluut een spannend boek. Eén ding zit me echter niet lekker. Het zit namelijk allemaal nét te kloppend in elkaar. Geen enkel rafelrandje. Alle personages zijn met elkaar verbonden, waardoor de geloofwaardigheid van het boek gevaar loopt. De “suspension of disbelief” wankelt doordat echt alle betrokkenen elkaar lijken te kennen. En dat doet wat afbreuk aan de kracht van de verhaallijn van Barclay.

Waardering: 7/10


Lees “Geen veilige plek” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *