Explosief vermoord – J.D. Robb

Titel: Explosief Vermoord
Auteur: J.D. Robb
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7554 3

Ik begin de tel kwijt te raken. De hoeveelste J.D. Robb is dit voor mij inmiddels? De vierde? Ook in dit boek is Eve Dallas weer de hoofdpersoon, die samen met haar team weer een of andere crimineel moet oppakken. Robb (ook wel bekend onder de naam Nora Roberts) tapt in dit boek echter uit een ander vaatje. Het lijkt dan misschien wel alsof er een paar “normale” moorden gepleegd worden, maar dat zijn slechts onderdelen van iets groters. Iets veel groters. New York wordt bedreigd door een terroristische groepering die een recordaantal slachtoffers wil maken. En ze hebben Dallas in het vizier.

Als je mijn vorige recensies hebt gelezen is misschien opgevallen dat ik steeds minder positief over de boeken van Robb werd. Vooral de relatie tussen Dallas en haar perfecte echtgenoot begon me steeds meer tegen te staan. Vooral ook omdat hij, met zijn criminele verleden, haar net te vaak uit de brand moet helpen. Om nog maar te zwijgen over de seksscenes die er te pas en te onpas bijgesleept worden.

In “Explosief Vermoord” is van die irritatie eigenlijk niets meer te merken. Dat heeft me een beetje verbaasd. En dat terwijl de relatie tussen Roarke en Dallas gewoon doorgaat waar hij gebleven is. Hoewel, in dit boek zit er net een vleugje meer diepte in. En dat ook de haat en nijd tussen McNab en Peabody verder uitgewerkt wordt is een absolute pré.

“Explosief vermoord” lijkt simpelweg een stuk beter uitgebalanceerd te zijn. Het plot is spannend, de personages worden iets meer uitgewerkt en de rode draad in de reeks blijft intact. Kortom: “Explosief Vermoord” is geen straf om te lezen.

Waardering: 7,5/10


Lees “Explosief vermoord” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.