Een kille rilling – Bernard Minier

Titel: Een kille rilling
Auteur: Bernard Minier
Uitgever: Xander
ISBN: 97894 016 0269 3

Politie-commissaris is not-amused als hij naar een bergdorp wordt gestuurd omdat daar een stoffelijk overschot is gevonden. Hij is not-amused omdat het stervenskoud is. Hij is not-amused omdat hij, ondanks hoogtevrees en vliegangst, met een helicopter naar de plaats-delict moet. Hij is not-amused omdat het stoffelijk overschot in een bizarre houding is gepositioneerd. En hij is vooral not-amused omdat het om een paard gaat, terwijl hij thuis met een moordzaak zit.

Hij besluit al snel de moordzaak voorrang te geven en alleen het hoognodige te doen om de hoge heren van zich af te houden. Maar dan wordt het DNA van een gevaarlijke serie-moordenaar aangetroffen. Een serie-moordenaar die vast zit in een strengbeveiligde psychiatrische gevangenis. In hetzelfde dorp. Als er dan ook menselijke slachtoffers vallen, moet Servaz het wel serieus nemen. Ondertussen krijgt Diane Berg, de nieuwe psychiater van de kliniek, het gevoel dat er iets niet klopt.

“Een kille rilling” is het debuut van Bernard Minier. Het boek heeft prima reviews ontvangen. En inderdaad is het een spannende thriller, met interessante wendingen. Maar misschien had de uitgever even iets minder haast moeten maken en deze eerste druk nog een paar keer extra door de spellingscontrole moeten halen. Het aantal spel- en grammaticafouten ligt hoog. Te hoog. Ja, in 582 pagina’s kan een keer een typefoutje staan, maar “Koude Rilling” heeft er zoveel, dat ik er zelf koude rillingen van krijg. Vooral de klassieke fout waarbij de zinsbouw is aangepast is, wordt veel gemaakt. Storend. Vervelend en het trekt je uit het verhaal, waardoor de spanningsboog doorbroken wordt.

Waardering: 7-/10


Lees “Een kille rilling” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *