Een echte vrouw – Michael Berg

Titel: Een echte vrouw
Auteur: Michael Berg
Uitgever: The House of Books
ISBN: 978 90 443 3765 5

Ergens in het Franse Limoges wordt Christophe Bourdes doodgereden. Hij was hoogdredacteur van de lokale radiozender. Chantal de Zwart was zijn sterjournaliste. Ze twijfelt aan de officiële mededeling dat het een verkeersongeval betreft en gaat op onderzoek uit.

Haar speurtocht brengt haar naar een chique privéschool en striptenten, terwijl bij de radiozender blijkt dat de financiële situatie een stuk minder florissant is dan iedereen dacht. Maar terwijl iedereen zich druk maakt over zijn of haar baan, boeit dit Chantal een stuk minder. Ze ontdekt namelijk dat er op die dure privéschool iets is voorgevallen en vermoed dat er meer doden zullen vallen. Dat zal een verhaal opleveren wat ze overal kan verkopen. Bovendien wil ze de naam van haar baas zuiveren.

“Een echte vrouw” is een interessante whodunnit, waarin Michael Berg speelt met zijn lezers. Daarbij gooit hij de nodige verhaallijntjes uit die weinig met elkaar lijken te hebben. Ook speelt Berg met thema’s als seksueel misbruik en transseksualiteit. De aanwijzingen richting de dader worden steeds sterker. Hierdoor verloor ik enkele malen de lust om verder te lezen. Gelukkig heb ik doorgezet, want Berg tovert toch nog enkele verrassingen uit de hoge hoed.

Daar waar het ongeluk/moord betreft doet hij dit op een mooie en verrassende wijze. Sommige andere verhaallijntjes zijn echter een stuk minder goed uitgewerkt. Het lijkt alsof de schrijver zich bewust was dat hij deze stukken moest afronden, maar eigenlijk geen zin meer had. Jammer, want dat doet afbreuk aan de voornaamste verhaallijn.

Waardering: 6,5/10


Lees “Een echte vrouw” zelf!


Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.