Duistere Harten – Nora Roberts

Titel: Duistere Harten
Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 6951 1

Clare Kimball leidt het leven van een succesvolle kunstenares. Ze is een echte happy single in New York. Ware het niet dat ze achtervolgd wordt door nachtmerries. Althans, ze denkt dat het nachtmerries zijn, maar twijfelt of het misschien niet toch echte herinneringen zijn.

Na een geweldig verlopen expositie keert ze terug naar haar geboortedorp. Een dorp waar toevallig recent een meisje vermist raakte en waar de dorps-dronkaard op brute wijze wordt doodgeslagen.

Clare trekt veel op met de lokale sheriff en samen krijgen ze het gevoel dat er een verband is met de herinneringen of dromen die haar al jaren teisteren. Want hoewel Emmitsboro een lieflijk plaatsje lijkt, zijn er ook figuren die niet naar de kerk gaan, maar naar een open plek in het bos. Om daar Satan te aanbidden…

“Duistere Harten” heeft eigenlijk alles waarnaar ik verlang in een spannend boek. Een stukje persoonlijke diepgang, hoofdpersonen die in het reine moeten komen, een paar verziekte figuren en een interessante plot. Toch kan ik niet zeggen dat het boek me greep. Al lezende wist ik dat het spannend was, maar ik voelde het niet. De spanning bleef oppervlakkig en ik legde het dan ook regelmatig terzijde. Daardoor kostte het me vele dagen langer dan normaal om het uit te lezen.

Ik kan niet zeggen dat het komt doordat er niet echt een enorm sterke plotwending inzit (al eindigt het wel met een interessante cliffhanger), want ook voor het natuurlijke plotwendingsmoment voelde het boek zoals het voelde. Er ontbreekt iets, maar wat…?

Waardering: 6+/10


Lees “Duistere Harten” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *