Dragonfly – Kelly ter Velde

Titel: Dragonfly
Auteur: Kelly ter Velde
Uitgever: Sweek
ISBN: 978 94 636 7399 0

Wat zou jij doen als je iedereen waar je van houdt kwijtgeraakt?

Lina van Diepen is een jonge, ambitieuze en journaliste. Ze woont vlak naast het atelier van haar vader, die de belangrijkste persoon in haar leven is. Wanneer haar vader haar voorstelt aan zijn nieuwe vriendin, is Lina niet echt enthousiast. Lina vertrouwt haar niet.

Ook haar liefdesleven wankelt wanneer ze de knappe Younes ontmoet. Hij is rechercheur, een collega van haar huidige vriendin Daniëlle. Lina valt als een blok voor Younes. Daniëlle moet met lede ogen aanschouwen hoe Lina steeds meer naar Younes toetrekt.

Intussen heeft Lina een belangrijk artikel geschreven rond corruptie bij de politie. Een gewaagd onderwerp. En gevaarlijk. Nog voor het artikel werd gepubliceerd ontvangt ze een dreigmail. Afzender onbekend. Er staan alleen de initialen D.F. (Die niet passen bij de naam van liefdespartner Daniëlle, red).  Lina hecht er echter weinig belang aan en laat haar artikel toch publiceren. Vanaf dan verandert haar leven voorgoed. Er is geen weg terug. 

Finalist

“Dragonfly” is een verhaal vol spanning en emotie, liefde en dood. Je leeft mee met Lina, maar tegelijk krijg je ook inzicht in wat er in de dader omgaat.

Met “Dragonfly” heeft Kelly ter Velde een meeslepende thriller geschreven. Kelly schreef dit verhaal voor de CrimeCompagnieContest, een wedstrijd georganiseerd door Sweek en Uitgeverij Crime Compagnie. “Dragonfly” werd zeer goed onthaald, en na verkozen te zijn als publieksfavoriet is Kelly als finalist geëindigd bij de acht beste.

Menselijk

Het plot van “Dragonfly” is logisch opgebouwd en zit zeer goed in elkaar . Op de korte spannende proloog na, is het verhaal chronologisch opgebouwd. Op het einde zit er een tijdsonderbreking in de verhaallijn van Lina, maar dit stoort niet omdat op dat moment de verhaallijn verschuift naar de dader. Dit is een heel interessante wending in het verhaal, omdat je in deze hoofdstukken de mens achter de dader kunt zien. Naast de begane daden kom je meer te weten over deze persoon. Je krijgt meer inzicht in het karakter van het personage en in de “waarom” vraag.

Sterke karakterschets

Dit is enkel mogelijk als je in staat bent om een sterke karakterschets van je personage neer te zetten en ook je personage te laten evolueren doorheen het verhaal. En dat in een sterke eigenschap van Kelly ter Velde. Door ook aandacht te geven aan de familiale aspecten in het leven van Lina en op het eerste zicht banale conversaties in het verhaal op te nemen, wordt het personage steeds meer levensecht. En dat maakt dat je als lezer zo meeleeft in hetgeen Lina overkomt. Je kunt je als het ware in haar verplaatsen. Voor de dader geldt dit ook, al ligt vooral het hoogtepunt in de hoofdstukken die vanuit zijn/haar perspectief wordt verteld.

Spanning en emotie

“Dragonfly” gaat niet enkel over geweld en bedreiging, ook liefde komt in het verhaal aan bod. Aangezien Kelly ook romans schrijft is dit niet geheel onverwachts. Al ligt de klemtoon in dit boek uiteraard wel op het thrilleraspect. Maar het maakt het boek iets luchtiger, iets emotioneler, en dat is wel prettig.

Daarnaast is de titel – “Dragonfly” – zorgvuldig gekozen door Kelly ter Velde. Een bijzondere titel, maar hij past perfect bij het boek. Wat hij betekent kom je tijdens het lezen te weten.

Uitstekende thriller

Alhoewel “Dragonfly” dus een nogal a-typische thriller is, heeft hij mij zeker kunnen bekoren. Spannende gebeurtenissen, vlotte verhaallijnen en veel emotie,… Voldoende ingrediënten voor een uitstekend boek! Een boek met body  Ik kijk alvast uit naar nieuwe boeken van Kelly’s hand.

Waardering: 7,5/10


Lees “Dragonfly” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.