Doodskleur – David Baldacci

Titel: Doodskleur (Een Amos Decker-thriller)
Auteur: David Baldacci
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0982 5

FBI-Agent Amos Decker en zijn partner Alex Jamison gaan op bezoek bij de zus van Jamison. Zij woont in een plaatsje genaamd Baronville. Voor Decker hoefde het eigenlijk niet zo nodig, maar zijn leidinggevende vond dat het tijd werd vakantie te nemen. Maar het bloed kruipt… de eerste avond zit Decker op de veranda, wanneer er een straat verder een aantal moorden worden gepleegd. Al snel blijkt dat de twee slachtoffers undercover waren.

Maar dit is niet de eerste moord. Baronville, dat betere tijden kende, gaat sinds het failliet van de fabrieken van de familie Baron gebukt onder economische malaise en een drugsepidemie. Decker graaft dieper en ontdekt dat vier slachtoffers een link hebben met de enige nog levende Baron. Uitgemaakte zaak, of zit de boel ingewikkelder in elkaar?

David Baldacci stelt met “Doodskleur” niet teleur. Hij voegt nog een element toe, een experimenteel element. Zijn hoofdpersoon Decker heeft door een klap op zijn hoofd in zijn tienerjaren een fotografisch geheugen. Bovendien ziet hij bij heftige emoties kleuren. Dit is min of meer de unieke eigenschap die Decker tot Decker maakt en die hem tot een waardevol agent maakt. Maar wat wanneer de hoofdpersoon zijn unieke talent verliest? Baldacci speelt met deze vraag, die mij misschien nog wel meer boeide dan het hele (uitstekende) plot.

Waardering: 8-/10


Lees “Doodskleur” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.