De Zevende Dag – David Ellis

Titel: De Zevende Dag
Auteur: David Ellis
Uitgever: The House of Books
ISBN: 978-90-443-212-9-6

Met “De Zevende Dag” grijpt David Ellis je al vanaf het begin bij de strot. Het begint met een massa-moord, waarbij de moordenaar een songtekst als inspiratiebron gebruikt. De dader wordt snel gegrepen, maar op het laatst laat hij nog even een boodschap na voor de aanklager: “Ik ben niet de enige”. Met deze tekst op zijn lippen beleefd de moordenaar de laatste seconden op de elektrische stoel.

15 jaar later, beginnen er weer doden te vallen….

het begin van een race tegen de klok, om de psychopaat te pakken. Althans, zo wordt het gebracht, maar zoals dat bij een goede thriller hoort: pas op het laatst ontdekt de lezer, samen met de hoofdpersoon, dat hij er totaal naast heeft gezeten. De meeste auteurs lukt het niet om hun eind geheel een verrassing te laten zijn, maar Ellis krijgt het voor elkaar, zelfs al zijn de clues, achteraf, door het hele boek door te vinden.

Het boek leest als een trein, in mijn geval een TGV, want met twee dagen had ik het al van kaft tot kaft verslonden. De plotwendingen zijn goed gevonden, de gedachtengang van de diverse hoofdpersonen is goed uitgewerkt. Het is gewoon een lekker boek!


“De Zevende Dag” zelf lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.