De weduwen van de donderdag – Claudia Piñeiro

Titel: De weduwen van de donderdag
Auteur: Claudia Piñeiro
ISBN: 978 90 5672 311 8
Uitgeverij: Signatuur

In Altos de la Cascada, Argentinië, loopt op een donderdag alles anders dan verwacht.

De stad gelegen achter torenhoge muren, afgesloten van de rest van de wereld, kent een mysterieuze sfeer door haar geslotenheid. Niemand kan er zomaar in. De stad kent een privébewaking. Vandaar dat tralies in de ramen binnen er niet nodig zijn. Het is de ons-kent-ons-mentaliteit, maar dan doorgevoerd tot het uiterste…

Toch vindt er op raadselachtige wijze een driedubbele moord plaats waarbij de man van Virginia en diens vrienden omkomen. Hoe had dit kunnen gebeuren, in een stad waar veiligheid zo’n pré is? Het huis waarachter de lichamen van de drie dode mannen in het zwembad zijn gevonden, zwijgt in alle talen. Ik zal er hier nu ook over zwijgen. Daarvoor zul je er het boek op na moeten slaan.

Helaas beslaat dit boek 324 pagina’s, net iets te veel voor het verhaal dat het wil vertellen. Het had ook korter en minder uitgebreid kunnen zijn. De verveling sloeg bij mij al gauw toe, veel ellenlange beschrijvingen en ik werd niet door spanning gegrepen. Iets teleurstellend. Al met al geeft het wel een goede indruk van de spanningen die binnen een gesloten gemeenschap kunnen ontstaan.


Lees “De weduwen van de donderdag” zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.