De Verrader – Frederick Forsyth

Titel: De Verrader
Auteur: Frederick Forsyth
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978 90 449 6039 6 (alleen als e-book)

“De Verrader” is een spionagethriller dat zich grotendeels afspeelt in de Goeie Ouwe Tijd. De tijd van de Koude Oorlog, toen de verhoudingen nog duidelijk waren. Toen nog duidelijk was wie vriend en wie vijand was. Althans, grotendeels. Want in een spionagethriller weet je het natuurlijk nooit.

Sam McCready staat binnen de Britse inlichtendienst bekend als “De Misleider”. Hij is een ster in het verkrijgen van inlichtingen, het zaaien van verwarring en het veilig overkrijgen van Russen die het Sovjetrijk teleurgesteld de rug toe keren.

“De Verrader” is opgehangen aan het gegeven dat de Glasnost is begonnen en de Dienst gaat reorganiseren. Hogerhand wil van McReady af. Een hoorzitting, waarin een collega voor hem pleit, moet het gewenste besluit opleveren. Als onderdeel van de hoorzitting komen drie cases boven tafel, waarin McCready een essentiële rol gespeeld heeft.

Deze schrijfvorm is goedgekozen, omdat Forsyth hiermee een aantal kortere verhalen, die elk op een wat dun boekje zouden opleveren, handig tot een geheel weet samen te smeden. De verhalen staan los, maar behoren bij elkaar. Elk van de verhalen geeft je spanning en hier en daar een verrassing. Maar is het genoeg om McCready voor werkloosheid te behoeden?

Waardering: 7/10


Lees “De Verrader” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.