De verlossing – David Baldacci

Titel: Verlossing
Auteur: David Baldacci
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 1002 9

Wanneer er een nieuwe komt van David Baldacci, sta ik vooraan om hem te mogen lezen. “Verlossing” is (voor mij) het derde boek over Amos Decker, de politieman die niet in staat is iets te vergeten. Hij is in Burlington, om de graven van zijn gezin te bezoeken als hij wordt benaderd door een man die hij 13 jaar geleden inrekende voor moord. De man is stervende en wil dat Decker zijn onschuld bewijst.

Ik was het niet

Natuurlijk zit elke gevangenis vol met onschuldigen, maar iets doet Decker twijfelen. Heeft hij bij zijn eerste moordzaak fouten gemaakt waardoor een onschuldig man de cel in moest? Als de man een paar uur nadat hij met Decker sprak wordt doodgeschoten bijt Decker zich in de zaak vast. Hij wordt daarbij geholpen door zijn voormalige partner (en tegengewerkt door zijn voormalige rivaal).

Hoe dieper Decker graaft, hoe smeriger de zaakjes lijken te zijn die in Burlington al jaren spelen.

Spanning

Als altijd is Baldacci ook in dit boek weer meester in het opbouwen van de spanning. In 2015 was ik wat teleurgesteld over “De Geheugenman”, maar “Doodskleur” was weer op het oude niveau van Baldacci. “Verlossing” laat zien dat de teleurstelling over het eerste boek een onfortuinlijk incident was.

Baldacci neemt ons in “De Verlossing” mee in het onderzoek. Hij geeft voldoende aanwijzingen om de lezer te betrekken in het ontrafelen van de zaak. Soms valt het kwartje bij mij ruim voordat Baldacci de tijd rijp acht om iets te onthullen, maar soms duurt het bij mij allemaal wat langer. Maar wat er uiteindelijk allemaal boven water komt, gaat ver boven wat Decker in eerdere zaken ontdekte.

“Verlossing” is, zoals dat hoort bij Baldacci, een heerlijke thriller.

Waardering: 8/10


Lees “Verlossing” zelf!


Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.