De sniper en de wolf – Scott McEwen en Thomas Koloniar

Titel: De Sniper en de Wolf
Auteur: Scott McEwen en Thomas Koloniar
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 0995 1

Bij uitgeverij Karakter houden ze van boeken over sluipschutters. Na Jack Coughlin hebben ze met Scott McEwen een nieuwe auteur in het genre gevonden.

Op eerste gezicht lijkt “De Sniper en de Wolf” weer zo een standaard verhaaltje over een Good Guy die achter een Bad Guy aan zit. Natuurlijk zitten er een paar terroristen in dit boek. Uiteraard zitten er verraders in de regering. Maar McEwen en Koloniar doen iets wat voor iemand van mijn generatie (1979) ongehoord is: ze laten een Amerikaanse Seal en een Russische Spetznaz het slagveld betreden. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. En dat is mooi. Gebrainwashed als ik ben door decennia van propaganda voel ik het wantrouwen tussen de twee, het voorzichtige aftasten om te zien in hoeverre de ander te vertrouwen is. Ook het ongemakkelijke evenwicht tussen de VS en Rusland is voelbaar, mooi geïllustreerd door het bezoek van de hoofdpersoon aan het Kremlin waar hij met Poetin luncht.

“De Sniper en de Wolf” leest razendsnel, met korte zinnen, volop actie, genoeg variatie en een vleugje geopolitiek.

“De Sniper en de Wolf” is het eerste deel in de Sniper-Elite serie. En de serie had niet met een beter startschot kunnen beginnen.

Waardering: 8-/10


Lees “De Sniper en de Wolf” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *