De perfecte buren – Sean Doolittle

Titel: De perfecte buren
Auteur:
Sean Doolittle
Uitgeverij:
Meulenhoff
ISBN:
978 90 225 4858 5

Paul en Sara verhuizen naar een kleine suburb in een klein stadje in de VS. Een hechte gemeenschap met sterke sociale controle. Om de integratie te versnellen doet Paul wat nodig is om “erbij te horen”: hij gaat golfen, wordt lid van de buurtwacht en geeft af en toe een barbeque. Tot hij een blunder begaat.

Voordat hij het weet is hij de verdachte in een zaak rondom sexueel misbruik van een dertienjarige. Een zaak waarin alle bewijzen hem als schuldige aanwijzen. Samen met zijn advocaat gaat hij op jacht naar feiten om zijn onschuld te bewijzen. Dan ontdekt hij dat de sociale controle in de buurt een beetje uit de hand gelopen is en dat één iemand het stadje feitelijk onder controle houdt. De perfecte buren blijken toch niet zo perfect.

Doolitle schrijft met “De perfecte buren” een thriller die zo ongelofelijk geloofwaardig is, dat je er kippenvel van krijgt. Het is echt beangstigend hoe de auteur op geen enkel moment grijpt naar één of ander onwaarschijnlijk cliché. Integendeel: alles wat hij beschrijft klopt. De angst en zenuwen van Paul kloppen, de twijfel van zijn vrouw is geloofwaardig. Zelfs de motivatie van de grote Tegenstander zit perfect in elkaar.Â

Het boek wordt hierdoor alleen maar beklemmender. Wat mij betreft is “De Perfecte Buren” de thriller die alle beloftes van het genre in één klap inlost en tegelijk ook een paar teleurstellende andere thrillers (van andere auteurs) ruimschoots compenseert.

Een absolute must-fear voor de fanatieke thrillerfan!


Lees “De perfecte buren” zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.