De nachtploeg – Michael Connely

Titel: De nachtploeg
Auteur: Michael Connely
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8350 0

Renée Ballard… Ooit had ze glanzende carrièreperspectieven als detective bij de politie van Los Angeles. Toen besloot haar leidinggevende haar tegen de muur te duwen en te zoenen, ondanks haar duidelijke protesten. Ze liet het er niet bij zitten en begon een zaak. Zonder succes.

Nu werkt ze in de nachtploeg, waar ze steeds het begin van een zaak meekrijgt om die vervolgens ‘s ochtends over te dragen.

Op een nacht gebeurt er een hoop tegelijk. En ze krijgt het voor elkaar een zaak zelf te mogen oppakken. Maar ze bemoeit zich ook met die andere zaak. Eentje waarin ze steeds te horen krijgt zich er niet mee te bemoeien. Een zaak waar haar ex-partner mee bezig is. Die vervolgens sterft. Hij had haar tijdens de ongewenste-intimiteiten-zaak dan wel als een baksteen laten vallen, maar dit laat ze zomaar niet gebeuren.

Michael Connely schrijft al jaren thrillers en wint hiermee de ene na de andere prijs. Ik heb inmiddels al een paar van zijn boeken gelezen, maar een echt rode draad heb ik nog niet gevonden. Wat maakt een Connely nu precies een Connely? Ook na “De Nachtploeg” weet ik dat niet precies. Maar ach, dat boeit niet. Want de man heeft misschien dan wel geen heel duidelijke stijl (althans, ik zie hem nog niet), zijn boeken zijn wél altijd de moeite waard. Zo ook deze thriller.

Vooral de uiteindelijke ontknoping, wanneer Ballard de interne rat weet te vangen komt als een complete verrassing. En daar hou ik van.

Waardering: 7+/10


Lees “De nachtploeg” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.